Újabb válogatón Papp Máté és Nyári Olivér

Újabb válogatón Papp Máté és Nyári Olivér

Az Illés Akadémia játékosai az U15-ös válogatott edzőtáborában szerepeltek.

Újból edzőtábort tartott a Szabados József vezette U15-ös magyar válogatott stáb. Szombathelyre is küldtek meghívót: ahogy legutóbb, úgy most is Papp Máténak és Nyári Olivérnek címezték ezeket.

Négy napot töltöttünk el Telkiben – ezúttal taktikai jellegű edzéseken vettünk részt. A videóelemzés során több játékrendszert is megtekintettünk. Gyakoroltuk a magas presszinget, a zónák átadását, a labdakihozatalt és boxvédekezést. Az edzőtábort 60 perces meccsjátékkal zártuk le – ahogy legutóbb, most is ellenfélként léptünk pályára Olivérrel. Nagyon jó volt a hangulat ezekben a napokban: különösen azokkal, akikkel egy bajnokságban vagyunk, de a többiek befogadása sem jelentett problémát. A pécsi hálóőrrel, Kilvinger Leventével és Ádám Leonarddal voltam egy szobában.

– tekintett vissza Papp Máté.

Huszonhárom mezőnyjátékos és négy kapus szerepelt a táborban. Mindketten hátvédként szerepelünk, így nagy hangsúlyt fektettünk arra a munkára, amit a védekezésben kell megmutatnunk. Fontos volt a taktikai elemek gyakorlása, a cél az volt, hogy már-már automatikusan működjenek ezek nem csak közöttünk, hanem a csapatrészek között is. Máté balhátvédként, én bal belső védőként játszottam. Nem csak magunkról mondhatom el, hanem a teljes társaságról: mintha réges-régen csapattársak lennénk, remekül telt el ez a négy nap. Az ETO-ból Béres Benedek és MTK-ból Ostoici Stefannal voltam egy szobában. Kedden csak egy edzés volt, a délutáni órákban tanulószoba keretében tudtuk bepótolni az iskolai elmaradást

– mondta Nyári Olivér.

Október végén már nem csak edzőtábor, hanem mérkőzés is vár az U15-ös válogatottra, hiszen Albániába utazik a csapat – remélhetőleg ismét ott lehet Máté és Olivér is.