Először volt kezdő a Haladásban Katona István

Először volt kezdő a Haladásban Katona István

Doktorics Áron góljával nyertek a vasiak!

A tíz emberrel történtő győri pontmentés, valamint a szerdai Soroksár elleni győzelem után hét nap alatt a harmadik bajnoki találkozóján lépett pályára a Szombathelyi Haladás. Alekszandar Jovics a Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Zvekanov – Rácz, Csernik – Horváth R., Katona, Doktorics összeállítású kezdőcsapatot állította ki. Kilencedik NB II-es mérkőzésén először volt kezdő Katona István! Mellette Nyíri Vince, Jagodics Márk, Rácz Barnabás, Horváth Rajmund és Doktorics Áron képviselték az Illés Akadémiát, de ott volt egyéni képző edzőnk, Bosnjak Predrag is. A kispadon – többek között – Szakály Attila, Mohos Barnabás, Simut Mario Lucas, Bolla Gergő, Jancsó András és Szvoboda Dániel várt bevetésre. A hazaiaknál is volt egy korábbi Illéses: Németh Márió a budafokiak kezdőcsapatának volt a tagja.

Sokkal aktívabban kezdte a mérkőzést a Haladás. Nyíri Vince és Katona István kísérleténél is védett a piros-feketék kapusa, majd a 18. percben Rácz Barnabás passza után Katona újabb lövésénél már verve volt, ám a kapufa kisegítette a hazaiakat. Az első félidő második felében aztán életjeleket mutatott magáról a BMTE is: ők is rúgtak kapufát, illetve volt helyzetük, de nem született gól az első 45 percben.

Szünet után aztán igen! Egy remek Rácz Barnabás–Doktorics Áron-kombináció után utóbbi a kapust is kicselezve lőtt a kapuba az 50. percben, 0–1! Horváth Rajmund és Csernik Kornél előtt is adódott gólszerzési lehetőség, ám ezek kimaradtak. Mohos Barnabás, Jancsó András, Simut Mario Lucas szűk félórát, Szakály Attila bő negyedórát játszott csereként: a mieink jól menedzselték a mérkőzés utolsó periódusát. Tulajdonképpen igazi védésre nem is volt szüksége Pálfi Donátnak, így a 10. fordulóban – végre, valahára – az első olyan meccsét játszották a zöld-fehérek, amelyen nem kaptak gólt, ráadásul hét bajnoki (nyolc tétmeccs) óta veretlenek a szombathelyiek!