Újabb osztrák csapatot vert meg az Illés Akadémia U19

Újabb osztrák csapatot vert meg az Illés Akadémia U19

A nagymartoni csapat ellen győztek Horváth András tanítványai.

Illés Akadémia U19 – Fussballakademie Burgenland U18 4–1 (2–1)
Illés Aka. U19:
Kostyák R. – Bonchis, Frák, Losontin, Stifter – Bonyhárd, Bolla B., Horváth A. – Baján, Udvardi, Szvoboda. Csereként pályára léptek: Kopácsi Á., Csörnyei, Garai, Takács-Földes, Gyapjas, Skravanek, Kovács B., Szakasics. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Szvoboda (20., 1–1), Udvardi (35., 2–1), Takács-Földes (77., 3–1), Bonchis (90., 11-esből, 4–1)

A 2. percben rögtön helyzetbe kerültünk: Horváth Arnold csent labdát, majd lövését kiütötte a burgenlandi kapus, éppen Szvoboda Dániel elé, aki szintén rátűzte, ám ekkor is bravúrral hárított a vendégek hálóőre. Nem sokkal később a vendégek kerültek előnybe: a leshatárról induló támadó Kostyák Rajmundot emelte át. A 12. percben Bonyhárd Attila és Bolla Bálint játszottak össze, utóbbi lövését szögletre ütötte a nagymartoni hálóőr. A 20. percben Bonyhárd Attila ugratta ki Szvoboda Danit, aki a kapus mellett a hosszúba lőtt, 1–1. Nem sokkal később Horváth Arnold passzával Udvardi Ádám lépett ki, lövését azonban a felső léc hárította. Aztán a 35. percben már megszületett Ádi gólja: 15 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy még egy védő is beleért, de menteni nem tudott, 2–1. A 38. percben egy 22 méteres lövését szedett ki a léc alól Kostyák Rajmund.

A második játékrész első fele kevésbé volt eseménydús, aztán az utolsó 20 percre felpörögtek az események. A 70. percben Gyapjas Botond lövését védte a vendégkapus, majd a 74. percben egy szép Kopácsi Áron–Csörnyei Zsombor-összejáték után utóbbi kísérleténél is a kapus volt a végállomás. Nem sokkal később Gyapjas lendületesen indul meg a bal szélen, majd kiugratta Kopácsi Áront, akinek középreadott labdáját Takács-Földes Olivér átvette és a kapus mellett a hálóba lőtte, 3–1. Zárásként Bonchis Olivérrel szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, amiért 11-est kaptunk. A sértett volt az ítélet-végrehajtó is, aki higgadtan lőtt a kapuba, így 4–1-re nyertük meg a mérkőzést.

Egy pillanat alatt lett öt betegünk. Akik lehetőséget kaptak, azok hozzáállását és akaraterejét emelném ki! Ilyen mentalitást várok el a tavaszi bajnokik során is. Helyenként voltak szép megoldásaink – mindegy, hogy a pálya melyik részén. Egy figyelmetlenségből kaptunk gól, de hamar megfordítottuk az eredmény, szünet után pedig újabb találatokat szereztünk

– mondta a vezetőedző, Horváth András.