Ha nem is olajozott játékkal, de győztesen

Ha nem is olajozott játékkal, de győztesen

U14-es csapatunk gráci csapat ellen diadalmaskodott.

Illés Akadémia U14 – JAZ GU Süd U14 2–0 (1–0)
Illés Aka. U14:
Schepanski – Németh B., Fonnyadt, Takács Á., Szalma – Magadics, Módly, Molnár B. – Mihók, Ládonyi, Angler B. Csereként pályára léptek: Hajba – Bock, Székely, Lakatos, Dobovánszky, Orbán, Reiber. Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerzők: Mihók (25., 1–0), Orbán (71., 2–0)

Kiegyenlítetten zajlott a meccs első periódusa, aztán bő negyedóra után igyekeztünk átvenni az irányítást. Ez aztán már helyzetekben is megmutatkozott, ám vagy nem találtunk kaput, vagy – mint pl. a 22. perces ziccernél – hárítani tudott az osztrákok kapusa. A 25. percben aztán eredményesnek bizonyult a letámadásunk: a kapus és a belső védő közötti rossz kommunikációt ketten is lefülelték a mieink közül – egy tisztázás után pedig Mihók Martin 14 méterről a kapu közepébe gurított, 1–0. Változatos volt a meccs a gól után is, a mieink jól zárták a széleket, így a JAZ GU-Süd lehetőségeit időben meg tudtuk akadályozni.

A második félidőben is hasonló volt a forgatókönyv, talán kevesebbszer forogtak veszélyben a kapuk, kevésbé volt folyamatos a játék. A 66. percben egy kiváló bal oldali akció végén jött középre a labda, ám a lövésnél óriási bravúrt mutatott be a vendégkapus. A hajrára fordulva kettőre nőtt az előnyünk: egy bal oldali szögletre Orbán Roland robbant be és alakította ki a 2–0-s végeredményt.

Nagyon jó mentalitású, küzdelemből csillagos ötösre vizsgázó vendégekkel szemben mi nem azt arcunkat mutattuk ma, akik valójában vagyunk. Éppen ezért – habár nyertünk – nem vagyok elégedett a csapattal, miközben van olyan találkozó, amelyet elveszítünk, ám meg tudom dicsérni a srácokat

  • mondta Körhöcz György vezetőedző.