Sok helyzet, két gól, idegenbeli siker

Sok helyzet, két gól, idegenbeli siker

Szűcs János együttese ellenfelén és a körülményeken is túltett.

Fussballakademie Burgenland U15 – Illés Akadémia U15 1–2 (1–2)
Illés Aka. U15:
Rapali – Hányi, Sánta, Mihály, Csonka – Bosnyák Botond, Hideg, Sulja – Horváth Á., Németh L., Szabó B. Csereként pályára léptek: Kostyák Zs. – Bogdán, Bosnyák Bence, Börczi. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Szabó B. (15., 0–1; 40., 1–2)

A találkozó góljai az első félidőben születtek. Az első negyedóra végén Németh Levente cselezgetett a 16-os oldalvonalánál, beadására pedig Szabó Botond érkezett kiváló ütemben, 0–1. A nagymartoniak 30 perc elteltével egyenlítettek: akár kétszer is labdát szerezhettünk volna a szélen, ám nem voltunk eléggé határozottak, az előrevágott labdából pedig ziccer alakult ki, amit nem is hibáztak el az osztrákok, 1–1. Az első játékrész hajrájában visszavettük a vezetést: egy pontos mélységi felpasszt vett át Szabó Botond, aki befordult a labdával és a léc alá bombázott, 1–2. A a II. félidőben ziccerekkel indítottunk, ám Németh Levente és Börczi Benjámin sem tudta ezeket pontosan befejezni. A szél egyre erősebbé vált, ebben a periódusban bennünket hátráltatott. Ívelésekkel operáltak a hazaiak, így folyamatos játék nem alakult ki. Aztán még Horváth Ármin és Hideg Botond előtt adódott nagy helyzet, ám mindkétszer a gólvonalról rúgták ki a labdát az őrvidékiek, így maradt a 2–1-es Illés Akadémia-siker.

Igazán erős volt az első félóra, az történt a pályán, amit szerettünk volna. A széleken és tengelyben is tudtunk bontani, sok volt a létszámelőnyös helyzet. Ha még jobban beindulnak a támadók, akár még több lehetőségünk lehetett volna. Jól reagáltuk le, hogy a semmiből kaptunk egy gólt, hamar visszavettük az előnyünket. Türelmesek voltunk, labdakihozatalokkal építkeztünk. Fizikálisan jó csapattal találkoztunk, akik ellen a futballban mi domináltunk, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna

– értékelte a látottakat Szűcs János vezetőedző.