Újabb játékost adott az Illés Akadémia a profik közé

Újabb játékost adott az Illés Akadémia a profik közé

Simon Barnabás debütált a Szombathelyi Haladásban.

A Lurkóban kezdő, a Haladás VSE-ben, majd az Illés Akadémián nevelkedő Simon Barnabás 16 éves múlt, amikor a Szombathelyi Haladás NB II-es keretének tagja lett. A 2020/2021-es bajnokság azonban nem csak edzéslátogatásról szól(t) a kapus életében. A tinédzser hálóőrrel nagyot fordult a világ az elmúlt héten. Szeptember 13-án a Pécsi MFC elleni hazai találkozón először volt keretben (aztán szerdán Soroksáron már másodszor), ma pedig bemutatkozhatott a Szombathelyi Haladásban.

A zöld-fehérek a Szegedi VSE ideiglenes mórahalmi otthonában léptek pályára. A cél a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé jutás volt. A hazaiaknál szerepelt az Illés Akadémia neveltje, Göncző László, míg a Haliban hat szombathelyi nevelés volt a kezdőben: Devecseri Szilárd, Rácz Ferenc, Németh Milán, Németh Márió, Doktorics Áron és Jancsó András. Mátyus János vezetőedző már csatába dobta Schuszter Ronaldot és Tóth Milánt is, majd a 80. percben kapust cserélt, és Verpecz István helyét vehette át Simon Barnabás. Sok dolga nem akadt, de így is óriási élmény volt számára a debütálás.

Kicsit izgultam a becserélésem előtt. Néhány alkalommal kellett csak közbeavatkoznom, azonban így is nagyon jó érzések kavarognak bennem. Köszönöm ezúttal is az Illés Akadémia teljes stábjánák a munkáját és támogatását, külön kiemelve Németh Gábor és Kutasi Csaba kapusedzőket, akiknek a segítségével ilyen szintre juthattam

– mondta első profi meccsét követően Simon Barnabás.

A találkozó utáni nyilatkozatában Mátyus János vezetőedző is kitért az újoncavatásra:

A szép gólok és a magabiztos győzelem mellett további pozitívum, hogy Simon Barnabás személyében újoncot avattunk, aminek egyrészt nagyon örülök, másrészt gratulálok neki és sok sikert kívánok!