Újabb Illés-kapus a Haladás keretében

Újabb Illés-kapus a Haladás keretében

Először volt meccskeretben a 16 éves Szekeres Enzó.

A gyulai születésű kapus Sopronban kezdett el játszani, majd onnan került az Illés Akadémia kötelékébe. Az U17-esek között nyolcszor védett a 2020/2021-es kiírásban, míg az U19-ben kétszer ült a kispadon. 2021. április 4-én pedig a Haladás–Nyíregyháza-találkozó jóvoltából NB II-es kerettagnak vallhatja magát.

Második hete edzek együtt a felnőttekkel: a negatív teszt után kerülhettem Mátyus János keretébe. A kapusedzések fárasztóak: sokkal több mindenre kell odafigyelni, ráadásul van, hogy kétórás tréningeket tart Jakab Csaba. A felvett pozíció, a labdafogás, a kimozdulások – ezek mind-mind terítéken vannak, és bizony az edzéseken is 100%-os koncentrációra van szükség. Nagyon jó érzés volt keretben lenni: ha valaki elkezd futballozni, nem is lehet más a célja. Örülök, hogy ilyen fiatalon már a kispadra leülhettem, aztán bízom benne, hogy a bemutatkozás ideje is eljöhet. Addig pedig munka, munka és munka vár rám.

– mondta Szekeres Enzó.

Kutasi Csaba második „ciklusban” foglalkozik a hálóőrrel, hiszen egy év után Enzó elkerült Győrbe, majd Felcsútra, de az útja visszavezette Szombathelyre. A Haladásban anno 91-szer védő Kutasi Csaba is elmondta véleményét Enzóról:

Nagyon jó felépítésű, a kapus-alapdolgokkal lényegében tisztában lévő játékos. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy odaérjen a felnőttfutballba, ehhez fontos, hogy figyelmének fókuszában csak és kizárólag a labdarúgás álljon. Tehetséges, emellett minden hiányossága – amelyek nagy része a korából adódik – javítható, azaz ezek a dolgok egytől-egyig fejleszthetőek. A felnőttcsapatnál lévő edzésekkel is fel tudja hívni a figyelmet magára, azt kérem tőle, fejben nőjön fel a kapusedzői instrukciókhoz, és fogadja el az idősebb kapustársai tanácsait. Mindez olyan pluszt adhat a pályafutásához, amely kemény munkával kiegészülve szép jövő elé állítja őt.

Nyitókép forrása: Nagy Katalin