Új szervezeti felépítéssel dolgozik az Illés Akadémia

Új szervezeti felépítéssel dolgozik az Illés Akadémia

Államilag elismert sportakadémia státuszhoz jutott az Illés Akadémia: cél mindegyik sportágban az élsport közvetlen utánpótlásának minőségfejlesztése. A labdarúgásban csak tíz műhely kapta meg ezt a rangot.

Bakos Roland, szakmai igazgató előre tekint: az idei évre kialakított új szerkezeti felépítéstől azt várja, hogy a sporttudomány és az egyének fejlesztése területén tervezett változások, a részlegek kialakítása tovább segíti a gyerekek fejlődését.

Az akadémiai struktúrában korosztályonként komplett stáb készíti fel a játékosokat. Ezek a teamek két edzőből, erőnléti edzőből és a kapusokat irányító trénerekből áll össze. A munkájukat a vezető elemző edző, Oross Márton támogatja az edzések és mérkőzések kiértékelésével, az egyéni hibák kijavítása céljából: a Hali korábbi csatárának munkáját Havasi Márton és Halmai Ramon elemző edzők segítik. Az erőnlétért Szarka Dorisz, Gusztafik Ádám, Ferenczi István és Elek Zsolt felelnek, míg Kutasi Csaba, Németh Gábor és Rózsa Dániel felügyelik a kapusok munkáját. Az országos bajnokság I. osztályaiban szerepelnek az idősebb korosztályaink. Az U19-es csapatot Horváth Rudolf és Horváth András vezeti, az U17-eset pedig Németh Richárd és Körhöcz György. Az U16-ért Sátori Barnabás és Szűcs János felel, az U15-ért Kovács László és Nagy József. A 14 év alattiak edzője Tóth Zsolt, egy év lejjebb Takács Csaba, míg az U12-eseknél Szűcs János és Varga Roland.

Ahogy arról már korábban is volt szó, az élettani részleg rendkívül fontos szerephez jut az akadémia életében.  

Az élettani részleg és az egyéni posztorientált képző részleg magas szaktudása olyan egészségügyi, ill. képzési hátteret ad, ami alapján a játékosokra, mint az egyének fejlesztésére koncentrálhatunk – folytatta a szakmai igazgató. Az élettani részleget Orbán Attila vezeti, az orvosi teamben dr. Gasztonyi Beáta gasztroenterológus és belgyógyász, illetve dr. Kelemen Péter ortopéd orvos, traumatológus dolgozik. Az Illés Akadémia játékosainak egészségügyi szűrései egyrészt preventív jellegűek, másrészt pedig olyan kezelések, amelyek az esetleges sérülések esetén a mielőbbi rehabilitációt segítik elő. Hasi- vagy szívultrahang, vérvételek és laborelemzések, MRI és röntgen, valamint mozgásszervi vizsgálatok során derül ki, mire is lehet szükségük az ifjú focistáknak. A játékosok étrendjét Nagy Kata táplálkozási tanácsadó állítja össze. Kaposi Bettina és Mester Dóra gyógytornászként, Vörös Márk és Orbán Gergő masszőrként, Tálosi Szabina és András Julianna fizioterapeutaként teszik teljessé az élettani részleg munkáját. Az egyéni posztorientált képző részleget Rugovics Vendel fogja össze, amelyben Szekér István a védekező-, Catalin Azoitei a támadó játékosok fejlesztéséért felel.

A technikai fejlődés is megállíthatatlan.

A fejlesztések a technikai beruházásoknál is folytatódtak: a GPS alapú Catapult, a Polár és a video elemző rendszert immáron magas szinten használják edzőink, akadémistáink. A kommunikációt és a marketinget szintén egy külön team koordinálja. Komplett víziót, jövőképet tudunk felvázolni akadémistáinknak, intézményünk pedig megtesz mindent azért, hogy jól felkészített fiatalok kerüljenek ki az Illés Akadémiáról.