Tóth Milán már bevethető állapotban

Tóth Milán már bevethető állapotban

Felépült a lábközépcsont-töréssel bajlódó támadónk.

Az ősszel kirobbanó formát mutatott Tóth Milán, az Illés Akadémia U19-es csapatának csatára. 14 alkalommal lépett pályára és 13 gólt szerzett. Az MTK elleni idegenbeli meccsen (4–4) és a Vasas elleni hazai győzelem alkalmával (5–2) is mesterhármast ért el. November elején bemutatkozott a felnőttek között is: játszott a Vác elleni győztes meccsen, valamint Siófokon. Télen megsérült, mára azonban felépült.

Az ötödik lábközépcsontom törött el, tulajdonképpen egy rosszul sikerült mozdulat során, ahogyan a talajra érkeztem. Mondhatjuk, hogy fáradásos törést állapítottak meg, előtte már egy ideje éreztem a külső talpélemet. Műteni hál’ Isten nem kellett, de másfél hetet gipszben volt a lábam.

A gipsz fogságát követően elkezdődhetett a rehabilitációs időszak.

Az izomtömeg megtartása érdekében először a konditeremben a felsőtest erősítése történt meg. Orbán Attila és Mester Dóra felügyelete mellett dolgoztam. Szép lassan jöhettek a gyógytorna-elemek, amikor már ráállhattam a lábamra. Folyamatosan mérték a terhelhetőségemet, aztán jöhetett a lassú futás egyenes vonalban, majd újabb kontroll, aztán a sprintek, kitámasztások. Ezeket követően előkerülhetett – végre – a labda is: a gyakorlatok során Rugovics Vendeltől és Catalin Azoiteitől kaptam segítséget. Nemrégiben visszatérhettem a csapathoz, együtt edzhettem a társakkal, már nagyon hiányzott a közös munka.

Ebből a szempontból is rosszkor tört be a koronavírus-járvány. Jelenleg te is az otthonodban tartózkodsz.

Igen, egyéni edzésterv alapján végzem a munkát. Ez futást, erősítést és különböző technikai feladatokat jelent.

Annak ellenére, hogy már négy – sőt, két csapat számára öt-öt – forduló is lement már a tavasszal, még mindig három gólos előnnyel vezeted az U19-es I. osztályú bajnokság góllövőlistáját.

Igen, nem értek utol, és szeretném is, ha hasonló formát tudnék mutatni, mint ősszel. Persze először be kellett verekednem magam a csapatba, rendszeres játéklehetőséghez szeretnék jutni. És természetesen az is a céljaim közé tartozik, hogy „meghívót” kapjak Mátyus Jánostól…

Tizenhárom gólt szereztél az ősszel. Volt ezek között kedvenc?

Igen, Felcsúton szereztem. Illés Bebu góljával már 1–0-ra vezettünk. Egy magas labdát kaptam nem messze a 16-os sarkától. Egy biciklicsellel befelé léptem és 18 méterről a hosszú sarkot céloztam meg: a labda pedig a kapufa belső éléről vágódott a hálóba. Nekem ez tetszett legjobban, de a legfontosabb ezen a meccsen is az volt, hogy megszereztük a három pontot, hiszen végül 2–1-re nyertünk.