U19: színvonalas rangadó döntetlennel

U19: színvonalas rangadó döntetlennel

Helyenként felnőttfutballt láthattunk. Illés – Vasas 1–1.

Illés Akadémia U19 – Vasas Kubala Akadémia 1–1 (1–1)
Illés Aka. U19.: Gróz – Auer, Vajda, Woth, Debreceni (Palkó, 46.) – Schuszter – Rosner, Kállai K. – Horváth R. (Markó, 71.), Antal (Heiter, 92.), Bunevácz. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerző: Kállai K. (24., 11-esből, 1–0)

Mind iramában, mind színvonalában rendkívül magas szintű első félidőt produkált a két csapat. Ez nem is csoda, hiszen a forduló előtt a Vasas az első, míg az Illés Akadémia a második helyen állt az U19-es bajnokság kiemelt csoportjában. A 23. percben Antalba rúgtak bele a 16-oson belül, a jogos 11-est pedig Kállai Kevin a kapu közepébe lőtte, 1–0. Nem sokon múlott, hogy hamar kettő legyen közte: Schuszter passza után Horváth Rajmund került helyzetbe, de a vendégek hálóőre a kapufára tolta a lövést. Fél óra elteltével áttevődött a játék a mi térfelünkre: a 32. percben a Vasas találta el a felső lécet, míg három perc múlva Sztojka egyéni akciójából egyenlíteni is tudtak a piros-kékek.

Ahogy az várható volt, ezt a rendkívüli, de a csapatok által diktált iramot végig nem lehet bírni, így a második félidő első félórájában ezt „pihente ki” a két társaság. A kapuk ebben az időszakban kevésbé forogtak veszélyben: egy vendéglövésnél Vajdáról pattant le a labda, amit nagy helyzetben keresztben elrúgott a Vasas támadója. Aztán az utolsó negyedórára visszatért az „őrület”. A 75. percben Bunevácz tört be a 16-oson belülre, megcélozta a hosszú felső sarkot, de óriási bravúrral szögletre ütötte a labdát a vendégkapus. A 81. percben megint Bunevácz lövésénél védett nagyot a Vasas 1-ese, míg az ellentámadásnál megfeledkeztünk a centerről, aki a középreadott labdát 6 méterről az égbe lőtte, így maradt az 1–1.

Annak ellenére, hogy szűk kerettel vágtunk neki a mérkőzésnek, a pályára lépők hozzáállásával maximálisan elégedett voltam. Sok párharccal tarkított, már-már felnőttfutballt mutatott be mindkét csapat. Az ilyen, rendkívüli iramú találkozón lehet még tovább fejlődni. Talán mi álltunk közelebb a győzelemhez, ám ezúttal meg kell elégednünk egy ponttal

– nyilatkozott Horváth Rudolf, U19-es csapatunk vezetőedzője.