Egy-egy gól és egy-egy pont az U16-osoknál

Egy-egy gól és egy-egy pont az U16-osoknál

Stabilnak bizonyultak a fiúk, így egy pont lett a győri kirándulás mérlege.

ETO FC Győr U16 – Illés Akadémia U16 1–1 (0–1)
Illés Aka. U16.: Pataki – Horváth B., Mozsár, Frák, Stifter (Szemes, 80.) – Mohos (Nagy R. H., 65.), Nagy B., Bolla – Szvoboda, Udvardi, Papp (Takács Z., 75.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Szvoboda (42., 0–1)

A bajnokság középcsapatainak találkozóján inkább a hazaiak birtokolták a labdát, ám az első játékrész hajrájában az Illés Akadémia jutott előnyhöz. A második félidőben még inkább a szombathelyi térfélre tevődött a játék, a győriek egyenlítettek, ám az ikszet önfeláldozó módon megőrizték Kovács László tanítványai.

A mérkőzés előtt arra készültünk, hogy egy kifejezetten jó játékerőt képviselő Győrhöz látogatunk, így elsősorban a védekezésre helyeztük a hangsúlyt. A célunk az volt, hogy labdaszerzések után kontrákból jussunk el a hazaiak kapuja elé. Ez az első félidőben működött is, és mi mehettünk előnnyel pihenőre. Szünet után jóval többet birtokolta a labdát az ETO, de mi stabilak voltunk. Egyszer találtak rést a győriek: egy kipattanó labdára ők reagáltak gyorsabban. Ezek után is jöttek előre, de a védekezésünk rendben volt, így megérdemelten szereztünk egy pontot, amit a látottak alapján bravúr-kategóriába sorolok

– nyilatkozott Kovács László a találkozó után.

A Kiemelt U16-os bajnokság 8. fordulójában minden csapat pályára lépett. A slágereredménynek – ahogy az ETO–Illés Akadémián is – az 1–1 bizonyult.

Budapest Honvéd-MFA – Vasas Kubala Akadémia 1–2
Puskás Akadémia – Ferencváros 1–1
MOL Fehérvár – Nyíregyháza Spartacus 2–0
Paksi FC – Diósgyőri VTK 4–2
MTK Budapest – Debreceni VSC-DLA 1–1

Az Illés Akadémia 6 mérkőzést játszott eddig és 8 ponttal jelenleg a hatodik pozíciót foglalja el. A tervek szerint a jövő héten a mieink a MOL Fehérvárt fogadják.