Vereséggel kezdtük a horvátországi tornát

Vereséggel kezdtük a horvátországi tornát

Megkezdődött a kétnapos torna.

Illés Akadémia U19 – NK Varazdin U19 2–5 (1–3)
Illés Aka. U19: Molnár-Végh – (Pataki, 36.) – Mayer (Szentkirályi, 36.), Halász, Frák, Stifter – Mozsár, Kovács P. (Smeringa, 36.)., Szvoboda (Bonyhárd, 36.) – Udvardi, Tama (Ötvös, 45.), Horváth J. (Pruska, 45.). Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerzők: Tama (25.,1–2), Bonyhárd (64., 2–4)

Nagygoricába utazott ma az Illés Akadémia U19-es csapata. A mieink a Turupolje torna első napján a városi stadionban az NK Varazdin együttesével mérték össze erejüket. A torna mérkőzéseinek játékideje 2X35 perc.

Hamar kiderült, hogy sokfutásos futballra kényszeríti egymást a két együttes, ebből aztán kétgólos előnyt épített fel a varasdi együttes. A 25. percben aztán mi is betaláltunk: Horváth József ment el a bal szélen, pontos középreadását pedig Tama Gergő bólintotta a kapuba. Az adok-kapok folytatódott, és még ebben a félidőben újabb horvát gól született.

Sőt, nem sokkal a fordulás után már három találat volt közte. Ma azonban a támadófutballunk fejjáték-részében voltunk erősek: Udvardi Ádám remek elfutás utáni beadását Bonyhárd Attila fejelte a léc alá, 2–4. Erre is volt azonban válasza a Varazdinnak, akik így 5–2-re nyerték meg a mérkőzést.

Ma belementünk egy nyílt sisakos játékba, ebből pedig ellenfelünk jött ki jobban. Az eredmény nem igazán tükrözi a játék képét – a lényeg az, hogy a fizikális lemaradásban lévő játékosaink feljöjjenek a többiek szintjére. A játék javarészt rendben volt ma, de a helyzetkihasználásban a horvátok voltak a jobbak. Holnap eredményesebbek szeretnénk lenni

– értékelt Horváth András a torna első napja után.