U19-es válogatott: Pataki Márk kezdett, Horváth Rajmund beállt

U19-es válogatott: Pataki Márk kezdett, Horváth Rajmund beállt

Az U19-es válogatottunk 3–0-ra győzte le Szlovákiát

A magyar U19-es válogatott stabil védekezésének és nagyszerű helyzetkihasználásának köszönhetően 3–0-ra nyerni tudott első idei felkészülési mérkőzésén.

A Tímár Krisztián vezette U19-es együttes októberben hazai pályán harcolhatja ki az elitkörbe jutást az Eb-selejtezőcsoportból. A mieink az első kalapból az osztrákokat, a harmadikból a fehéroroszokat, a negyedikből az észteket kapták ellenfélnek.

A tétmeccsekre való felkészülés hétfőn kezdődött el, az első edzőtábort szerdán a Szlovákia elleni mérkőzés zárta le a győri ETO Parkban. A válogatottunkba az Illés Akadémiáról a kapus Pataki Márkot, és a támadó Horváth Rajmundot hívta be a szövetségi edző.

A mai találkozón Pataki kezdőként szerepelt, míg Horváth Rajmund a 67. percben állt be. Az első félidőben 1–0-ra vezettünk: kapusunknak kétszer kellett közbeavatkoznia. Bő egy óra elteltével nagy bravúrt mutatott be Pataki Márk, ráadásul az ellentámadásból betaláltunk, amivel el is dőlt a találkozó. A clean sheet-et produkáló hálóőr 67 percet töltött a játéktéren. A mieink részéről még egy gól született, így Szendrei Ákos, Biben Barnabás és Redzic Damir találataival 3–0-ra győztünk.

Örülök, hogy közel fél év után ismét nemzetközi mérkőzést játszhatott a válogatott. Az eredménnyel természetesen elégedett vagyok, és néhány játékos egyéni teljesítménye is tetszett, örülök, hogy a mostani hiányzók visszatérése után bő keretből állíthatjuk majd össze a tétmérkőzésekre a csapatot. Az első félidőben túlzottan nagy volt a terület a csapatrészek között, ezen a fordulás után javítottunk, és ennek köszönhetően feljavult a védekezésünk. Még vár ránk néhány mérkőzés az Eb-selejtezőkig, ezeken szeretnénk tovább fejlődni

értékelt a lefújás után Tímár Krisztián.

Forrás: www.mlsz.hu