Akadémistáinkkal a soraiban játszott Ausztriában a Haladás-Viktória együttese

Akadémistáinkkal a soraiban játszott Ausztriában a Haladás-Viktória együttese

Székely Tibor csapatára jövő héten pénteken már az ETO FC Győr elleni bajnoki rajt vár.

Negyedik felkészülési mérkőzését játszotta szerda délután a Haladás-Viktória. Az együttes ezúttal Grácba látogatott, hogy összemérje tudását az osztrák első osztályban vitézkedő és többszörös BL-résztvevő Sturm Graz gárdájával. A mieink felvették a kesztyűt a masszív, jó erőkből álló ellenfelükkel szemben, szépen járatták a labdát, sikerült is helyzeteket kidolgozniuk. A 60. percben csak 1–0-ás osztrák előnyt mutatott az eredményjelző, a hátralévő időben azonban egy büntetőnek, valamint egy vitatható ítéletnek köszönhetően még két alkalommal be tudtak találni a hazaiak. A remek tempójú találkozó összességében nagyszerűen szolgálta a csapat felkészülését, amely után, bő egy hét múlva, augusztus 13-án, már élesben, a Simple Női Liga rajtján lépnek majd pályára a lányok.

Székely Tibor vezetőedző ezúttal is bizalmat szavazott az Illés Akadémia növendékeinek, akik számára abszolút előrelépésként szolgálnak az ilyen mérkőzések.

Mindenképpen pozitívum, hogy a fiatal akadémisták is lehetőséget kaphattak ezeken a felkészülési találkozókon, mert nagyon sok mindent profitálhatnak belőle. A nagyobb sebesség, a döntésekre rendelkezésre álló kevesebb idő mindenképpen előnyükre válik és elősegíti a fejlődésüket. Ezúttal is köszönöm nekik a segítséget és a hozzáállásukat

– értékelt Székely Tibor vezetőedző.