U17-es lányaink győzelemmel zárták az évet

U17-es lányaink győzelemmel zárták az évet

Győrffy Mátyás csapata a DVTK ellen nyert, itthon, az akadémián.

Illés Akadémia-Viktória FC U17–Diósgyőri VTK U17 3–1 (2–1)
Illés Aka.-Viktória U17:
Farkas L. – Németh N. (Sarang, 84.), Farkas B., Pintér T. (Szabó F., 46.), Szabó L. – Németh A., Harangi L. (Kleinert P., 84. p.), Nagy D. – Csáki E. (Csejtei E., 58. p.), Gyócs-Németh C. (Németh Z., 52. p.), Mesterházy I. (Váraljai V., 84. p.) Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Csáki E. (4., 1–0), Csáki E. (24., 2–1), Mesterházy I. (80., 3–1)

Az év utolsó mérkőzését játszotta a diósgyőri lányok ellen „középső” csapatunk. A rosszul sikerült, vasárnapi, budapesti mérkőzés után a szokottnál mentálisan is nehezebb dolga volt a lányoknak, de ezúttal rögtön góllal kezdték a találkozót. Mesterházy Ivett ütempasszával Csáki Eszter lépett ki a védők közül és okosan elpasszolta a labdát Bényei mellett. Tíz perccel később Papp Sára révén egyenlíteni tudott a DVTK, de Csáki Eszter második találatával – jobb oldali támadónk a tizenhatos vonaláról küldött lövéssel púpozta ki a hálót – még a szünet előtt sikerült ismét előnyt szerezni. A második játékrészben is labdabirtoklási fölényben voltunk, de a tempó, különösen a védekezésben és a labda nélküli mozgásokban nem volt elég gyors. Határozottabbnak kellett volna lennünk, úgy hamarabb eldönthették volna a lányok a mérkőzést, de a szünet után így is csak akadémistáink szereztek gólt – ezúttal Mesterházy Ivett ugrott ki a védők közül – így csapatunk az eredmény és a mérkőzés összképe alapján is megérdemelten nyerte meg 2021 utolsó bajnokiját.

A hétvégi, rosszul sikerült mérkőzés után fontos volt, hogy tudtunk szerdán játszani és javítani. A játék még most sem volt az igazi, de sikerült győzni. Örülök, hogy jó eredménnyel, győzelemmel fejeztük be az évet. Szeretném megköszönni valamennyi játékosunknak és a stáb tagjainak a legutóbbi fél, sőt egy évben végzett munkájukat. A mérkőzés krónikájához tartozik még az is, hogy a csapatunk nevében, szeretnék mielőbbi gyógyulást, felépülést kívánni Bényei Bernadettnek, a szimpatikusan futballozó diósgyőri csapat kapusának

– mondta Győrffy Mátyás, az U17-es korosztály vezetőedzője.