A második félidőben fordított a Diósgyőr

A második félidőben fordított a Diósgyőr

U15-ös leánycsapatunk 2–1-es vereséget szenvedett a miskolciaktól.

Illés Akadémia-Viktória U15 – DVTK U15 1–2 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U15: Spilenberg M. – Giczi K., Hajdú P., Lakatos L., Márk Sz. – Sági F., Simon E., Takács M. – Mészáros D., Hopp K., Alasz H. Vezetőedző: Luki András.
Gólszerző: Alasz H. (7. 1–0)

Utolsó őszi mérkőzésére készült legfiatalabb akadémiai csapatunk, a lányok a DVTK együttesét látták vendégül a 11. fordulóból pótolt mérkőzésen. Luki András együttese a nehéz helyzet ellenére bátran beleállt a mérkőzésbe, a lányok – ahogy azt edzőjük a meccs előtt kérte – harcosan, motiváltan, egymásért küzdve futballoztak. A lelkes, ámde fegyelmezett játék gólban is megmutatkozott, a 7. percben Mészáros Dorina jobb oldali beadása után Alasz Hanna szerezte meg a vezetést. A találat után is lendületben maradtunk, letámadtunk, ami nem is igazán ízlett ellenfelünknek. Kapura is veszélyesek voltunk, egy újabb Mészáros-Alasz összjáték után a kapufát is eltaláltuk. Egyértelműen jobban játszottunk ellenfelünknél, az előnyt azonban nem sikerült megdupláznunk, így 1–0-s állásnál mentek pihenőre a csapatok.

A fordulás után a kocka, valamint a játék képe is megfordult, egy labdavesztést követően egyenlítettek a vendégek, ez pedig megzavart bennünket. A fehérmezesek megérezték, hogy lehet keresnivalójuk, mi pedig elkezdtünk görcsösen, kapkodva futballozni. Próbálkoztunk, mentünk előre, de semmi sem akart összejönni. Hol egy mozdulattal, egy csellel többet csináltunk, hogy eggyel kevesebbet, de még így is megvoltak a lehetőségeink ahhoz, hogy újra mi kerüljünk lépéselőnybe. Ezek kimaradtak, a DVTK viszont betalált és megfordította a találkozó állását. Az utolsó pillanatig küzdöttünk, egyenlíteni azonban nem sikerült, ami azt jelentette, hogy a vendégek örülhettek a végén a három pontnak.

A bajnokság február utolsó hétvégéjén folytatódik, csapatunk a Ferencváros együttesét fogadja majd.

Nehéz ilyenkor mit mondani. Hetek óta nem tudunk normálisan edzeni, minőségi munkát végezni betegségek, karanténkötelezettségek miatt, létszámban teljesen elfogytunk a bajnokság végére, ez pedig ki is ütközött ezen a mérkőzésen. A lányok hozzáállásával maximálisan elégedett voltam, ráadásul ez az első félidőben jó játékkal is párosult. Abban a periódusban akár el is dönthettük volna a mérkőzést, de sajnos nem tudtunk a vezetés megszerzése után újra betalálni. A második félidő elején aztán jött az egyenlítés, majd megérezte a vérszagot a Diósgyőr, és egy második góllal meg is nyerték a mérkőzést. Érthetően el voltak keseredve a lányok, de úgy gondolom, amit ebben a helyzetben lehetett, kihozták a mérkőzésből, büszke vagyok rájuk és dicséretet érdemelnek

– értékelt Luki András vezetőedző.