Két győzelem akadémistáink főszereplésével

Két győzelem akadémistáink főszereplésével

Góllal, gólpasszokkal járultak hozzá növendékeink az U18-as válogatott Montenegró elleni sikereihez. Nem csoda, hogy Oross Márton szövetségi edző mindkét ifjú labdarúgónknak bőven adott játéklehetőséget.

Két nemzetközi felkészülési mérkőzéssel zárta idei programját a magyar U18-as labdarúgó-válogatott. Oross Márton tanítványai előbb Telkiben 1–0-ra, majd Csákváron 2–1-re győzték le Montenegró korosztályos nemzeti csapatát. Az Illés Akadémia növendékei közül Kállai Zalán mindkétszer kezdő volt és összességében több mint 120 percet töltött a pályán.

Nagyon örülök annak, hogy ennyi bizalmat kaptam a szakmai stábtól. Az első derbin kezdtem, de a másodikon nem számítottam erre. Rendesen meg is lepődtem, bár az igazság az, hogy elég sok sérült volt a keretben. Összesen több mint két órát játszottam címeres mezben. Úgy érzem, hogy a második összecsapáson jobban ment, azon már az első percekben adtam egy gólpasszt. Amúgy egy nagyon kemény, harcos montenegrói csapat volt az ellenfelünk, melynek stílusa eléggé közel áll hozzám. Szeretem a párharcokat, az ütközéseket. Bízom abban, hogy a teljesítményem alapján legközelebb is meghívást kapok az összetartásra

– fogalmazott Kállai Zalán.

Szijjártó Ármin az első meccset végigjátszotta, míg a másodikon csereként állt be. Ám utóbbi találkozón 17 perc is elég volt ahhoz, hogy akárcsak a svájciak ellen, ezúttal is győztes gólt szerezzen.

Két nagyon hasznos mérkőzést játszottunk Montenegró ellen. Szerintem jó teljesítményt nyújtottunk és mindkétszer nyertünk is. A Telkiben megvívott találkozón baloldali védő voltam. Már korábban szó volt arról, hogy kipróbálnak ezen a poszton is. Emlékeim szerint U15-ben játszottam ebben a pozícióban, de most is jól érzetem magam ott.  Ráadásul egy gólpasszt így is sikerült összehoznom, de azért leginkább a bal szélen, támadóként szeretek játszani. Védőként rengeteget futottam, alaposan el is fáradtam. Talán ezért is voltam csere a második meccsen. Szerencsére lehetőséget kaptam és jókor voltam jó helyen. De ugye azt szokták mondani, hogy a megfelelő pillanatban kell odaérni a kapu elé. Ezek a gólok tényleg fontosak a számomra, de én nem csak ezekkel akarom meggyőzni Oross Mártont arról, hogy bízzon bennem. Szerintem a hozzáállás, a megfelelő mentalitás legalább ennyire lényeges

mondta immár itthon az Illés Akadémián Szijjártó Ármin, akitől természetesen azt is megkérdeztük, hogy a Szombathelyi Haladás NB II-es csapatában mikor szerzi majd meg tétmérkőzésen az első találatát.

Remélem minél hamarabb. Természetesen ehhez lehetőség is kell, amivel szeretnék majd élni is. Ha ott lesz a helyzet, akkor azt ki kell használni, nincs mese

– zárta szavait akadémiánk roppant tehetséges ifjú futballistája, aki legutóbb Kecskeméten a 87. percben lépett pályára. Ennél valamivel több játékidőt kapott Németh Szabolcs vezetőedzőtől Kállai Zalán, ugyanis ő már a 76. minutumban beszállt az amúgy 1–0-s Hali-sikerrel zárult mérkőzésbe.

Remek érzés volt a mérkőzés hajrájában pályára lépni, mivel a meccset a televízió élőben közvetítette. Örülök, hogy a nehéz körülmények ellenére is elhoztuk a három bajnoki pontot Kecskemétről

– emlékezett vissza az NB II-es bajnokság 18. fordulójának csúcsrangadójára Kállai Zalán.

A tervek szerint az U18-as válogatott legközelebbi összetartása jövő év márciusában lesz majd esedékes, amikor akár a portugálok ellen is tesztelhet majd Oross Márton legénysége. Addig azonban Zalán és Ármin is tovább szaporíthatja NB II-es mérkőzéseinek számát. Persze ehhez Németh Szabolcs bizalmára is szükségük lesz, amit leginkább gólokkal, gólpasszokkal tudnának kivívni. Úgy, mint azt az U18-as válogatottban Oross Mártonnál tették.

Nyitókép forrása: www.mlsz.hu