U17-es győzelem a Diósgyőr ellen

U17-es győzelem a Diósgyőr ellen

Kovács László és Nagy József csapata megérdemelten nyert.

Illés Akadémia U17 – Diósgyőri VTK U17 3–1 (1–1)
Illés Aka. U17: Kovács M. – Mozsár, Halász, Kovács B., Nagy H. (Szemes, 46.) – Szvoboda, Nagy B., Mohos (Bonyhárd, 87.), Zsédely (Mayer, 46.) – Ötvös, Udvardi (Pruska, 72.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Nagy B. (9., 1–0), Mohos (52., 2–1; 85., 3–1)

Immáron a hatodik fordulót rendezték meg az U17-es országos bajnokság Kiemelt-csoportjában: az Illés Akadémia a DVTK együttesét fogadta. A mieink 6, az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó miskolciak 4 ponttal álltak a mai kör előtt.

A zöldmezesek kezdték aktívabban a találkozót: átlövéssel, indításokkal, szöglet utáni veszélyeztetésekkel jeleztük, hogy a célunk nem más, mint itthon tartani a három bajnoki pontot. A 9. percben sikerült is előnybe kerülni: Mohos Barnabás éles szöglete egyet pattant az ötösön, Nagy Benjámin pedig közelről a kapu bal felébe belsőzött, 1–0.  Azonban, hogy hátul is figyelni kell, arra volt példa egy kósza vendéglövés, ami a menteni igyekvő Halász Martinon változtatott irányt, de szerencsére elkerülte a bal alsó sarkot. A 20. percben egy jobb oldali hazai akció során a 16-os sarkán álló Udvari Ádámhoz került a labda, aki a levegőben vette azt át az egyik lábával, majd a másikkal nagy erővel kapura lőtt, amit a vendégek hálóőre bravúrral ütött a mezőnybe. Nem sokkal később Udvardi ezúttal a bal oldalon fűzte be a diósgyőri védelmet, levitte a labdát az alapvonalig, pontos centerezésére pedig Zsédely Bence érkezett, ám ötméteres lövését megfogta a kapus. Óriási helyzet maradt ki! Sajnos ez büntetéssel is együtt járt: a 37. percben egy szöglet utáni fejessel kiegyenlítettek a vendégek. Hamar visszavehettük volna a vezetést: Udvardi megint jó csellel játszotta magát tisztára, pontos ívelését azonban Ötvös Gábriel a kapus kezébe bólintotta.

Az 51. percben Udvardi szabadrúgásával veszélyeztettünk először, majd hamarosan megszületett az újabb zöld-fehér találat. A csereként beálló Mayer Gergő vezette a támadást a jobb szélen, átívelt a másik oldalon a balösszekötő helyéről a 16-oson belülre lépő Mohos Barnabáshoz. Ő egy csellel megverte a védőjét, majd az ötös sarkáról a hosszúba lőtt, 2–1. Gólra gólt szerezhettünk volna, amikor egy újabb akció végén Ötvös Gábriel került ziccerbe, de a kapusba lőtt, a kipattanónál pedig felszabadítottak a diósgyőriek. Volt lehetőségük a vendégeknek a későbbiekben az újabb egyenlítésre, ám a 85. percben eldőlt a három pont sorsa. Mozsár Dáviddal szemben követtek el szabálytalanságot a DVTK-védők a kaputól 19 méterről, kissé jobbról. A letett labda mögé Mohos Barnabás állt, és ballal nemes egyszerűséggel a bal felső sarokba tekert, 3–1.

Jó teljesítményt nyújtott ma az U17-es csapatunk, és az újabb győzelemmel a tabella ötödik helyére lépett fel a társaság.

Betegségek miatt rendkívül zaklatott napokat tudhatunk magunk mögött. Így a mai mérkőzésért elismerés illeti a srácokat. Kiváló ellenféllel találtuk szembe magunkat: a miskolciak gyorsak voltak, és játszották a futballt. Mi jól kezdtünk, ám a szögletből szerzett gólunkra a DVTK is sarokrúgás utáni találattal tudott válaszolni. A II. félidőben stratégiát váltottunk, ami úgy gondolom, jobban feküdt nekünk. Ennek a játékrésznek az elején is betaláltunk, ez pedig döntőnek bizonyult. A szünet utáni változtatásokból mi jöttünk ki jól, győztünk, gratulálok a srácoknak

– értékelte a látottakat Kovács László.