Négy Illés-gól, igazságos leosztásban

Négy Illés-gól, igazságos leosztásban

Az első, valamint a második félidőben is kétszer-kétszer vette be az Újpest csapatának kapuját Sátori Barnabás és Varga Roland legénysége, így U15-ös együttesünk a végén teljesen megérdemelten nyert 4–0-ra.

Illés Akadémia U15 – Újpest FC U15 4–0 (2–0)
Illés Aka. U15.:
Tama M. – Takács D. (Pénzes, 50.), Rózsa, Blum, Bécsy – Németh R. (Nagy K., 75.), László (Pécskai, 75.), Palkó – Zsiga (Vér, 75.), Liplin (Vert, 75.), Meskó (Abért O., 63.). Vezetőedző: Sátori Barnabás
Gólszerzők: Liplin (22., 1–0; 39., 2–0), Zsiga (58., 3–0), Abért O. (80., 4–0)

A mérkőzés első bő negyedórája az ismerkedés jegyében telt, a csapatok leginkább mezőnyben gyűrték egymást. Aztán a 22. percben Bécsy Bendegúz forintos labdáját követően Liplin Bence szerzett vezetést. A 34. minutumban Palkó Áronnak volt egy biztató lövése, de az újpesti kapus magabiztosan védett. A kontrából viszont kis híján egyenlítettek a vendégek, de szerencsére a 10 méteres fejes elkerülte a kapunk jobb felső sarkát. Aztán a félidő zárását egy újabb Illés-gól jelentette: ezúttal Meskó Márktól kapott Liplin Bence szenzációs passzt, és támadónk újfent pontosan célzott.

A 2–0-s állásról induló második játékrészt Rózsa Máte fejese vezette be, de sajnos az eredmény ekkor még nem változott. Az 58. percben azonban igen: ekkor Meskó Márk száguldott el a balszélen és pontos centerezését Zsiga Patrik váltotta gólra. A 4–0-s végeredményt pedig a csereként pályára lépő Abért Olivér állította, aki nem sokkal a lefújás előtt csípett el egy rövidre sikerült hazaadást.

Egy jó stílusban játszó, magasan védekező Újpest volt az ellenfelünk. Úgy gondolom, hogy végig a mi akaratunk érvényesült. Az eredmény sima győzelmet sejtet, de szerintem alaposan meg kellett dolgoznunk a három pontért. Nagyon örülök, hogy a párharcokban kellő agresszivitás jellemezte a srácokat.  Emellett a ránk jellemző stílusban futballoztunk, építettük a játékot. Összességében teljesen elégedett vagyok a csapattal

– fogalmazott a derbit követően Sátori Barnabás vezetőedző.