U15-öseink megverték osztrák ellenfelünket

U15-öseink megverték osztrák ellenfelünket

Szűcs János együttese játékban abszolút felülmúlta a stájer csapatot.

Illés Akadémia U15 – KSV 1919 U15 2–0 (1–0)
Illés Aka. U15:
Kostyák Zs. – Mórocz, Hányi D., Szakály, Csonka – Bosnyák Botond, Hideg, Börczi – Horváth Á., Németh L., Kiss-Szécsényi. Cserék: Rapali – Sánta, Szabó B., Angler J., Bogdán, Bosnyák Bence. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Mihály (10., 1–0), Szabó B. (2–0)

A rendkívül erős és magas játékosból álló stájer együttes ellen igyekeztük a földön tartani a labdát és kombinatív játékkal kirukkolni. Ez már a meccs legelején meglátszódott, ám akkor még a ziccer kimaradt. A 10. percben Kiss-Szécsényi Benedek lépett meg az őrzőjétől, aki a 16-os sarkánál lerántotta. A szabadrúgáshoz letett labda mögé Mihály Dániel állt és jobbal a rövid felső sarokba tekert, 1–0. A vendégek a fizikumukra építettek, mi a játékra – ebből volt helyzetük nekik is: Kostyák Zsombor és Csonka Alex is voltak jókor jó helyen, de nekünk is. A szünetre egygólos előnnyel mentünk.

A második félidő legelején akár egyenlíthettek volna a piros-fehérek, ám a ziccert Kostyák Zsombor hárította. A mieink aztán a cserék beállása után is megtartották labdabirtoklási fölényüket és az előnyt is sikerült megduplázni. Horváth Ármin egy mögé kerülést követően szép egyéni játékkal tört kapura, lövése lecsorgott a kapusról, amit a születésnapos Szabó Botond közelről a hálóba pofozott, 2–0.

Fizikálisan rendkívül erős csapat ellen játszottunk, akik között többen a korosztályt tekintve egy szinttel feljebb játszik. Jól álltunk bele a meccsbe, igyekeztünk létszámfölényes helyzeteket kialakítani, ami leginkább a tengelyben sikerült. Türelmesen játszottunk, tudatosan építkeztünk, vártuk a passzsávok megnyílását. A letámadást illetően inkább egyéni akcióink voltak a kapus ellen, mert ők nem hozták fel a labdát, hanem íveléssel éltek, így az indítás elleni játékot próbáltuk gyakorolni. Formálódunk, azt látom, hogy jobban nézünk ki, mint nyáron, jár a dicséret a gyerekeknek

– értékelt Szűcs János vezetőedző.