Hatot vágtak az U16-osok

Hatot vágtak az U16-osok

Németh Richárd együttese szebbnél szebb találatokat szerzett.

Illés Akadémia U16 – KSV 1919 U18 6–0 (5–0)
Illés Aka. U16:
Németh B. – Markó, Nyári, Molnár L. – Kelemen G., Szép, Kelemen M., Szele – Klement, Sipos-Kiss, Tóth K. Cserék: Őri K. – Tasnádi, Sági, Bolla Á., Hende, Szilvási, Söptei, Krone, Tóth E. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Szilvási (2., 1–0; 29., 3–0), Krone (14., 2–0), Kelemen M. (36., 4–0), Sági (40., 5–0), Szele (61., 6–0)

Az U16-os korosztályunk a stájerországi Kapfenberg csapatát látta vendégül, azonban bizonyultunk „kedves” vendéglátónak. Ezen a meccsen is betalált a mai születésnapos: a 2. percben Krone Niklas került helyzetbe, lövését a kapus védte, ám a kipattanót Szilvási Ámos a kapuba bólintotta, 1–0. Az első negyedóra végén kikerült a labda a szélre, onnan pedig Sági Marcell emelt középre, ott Krone Niklas érkezett, lövése pedig a kapufáról vágódott a hálóba, 2–0. A 29. percben Tóth Kornél átadása egy védőn felpattant, ez éppen Szilvási Ámos elé került, aki nagy helyzetben magabiztosan lőtte el a labdát a kapus mellett, 3–0. A 36. percben egy remek akció végén Klement Dávid centerezett, ezt Tóth Kornél lekészítette, Kelemen Mirkó pedig egyből a kapuba vágta, 4–0. A 40. percben szabadrúgáshoz jutottunk az osztrákok kapujától 23 méterre. A labda mögé Sági Marcell állt, aki nagy erővel bombázott a hálóba, 5–0.

A szünetet követően egy gyönyörű akció végén Bolla Áron átadása ziccerben találta Szele Mátét, aki 10 méterről lőtt a kapuba, kialakítva a 6–0-s végeredményt.

Nem lehetett látni azt, hogy idősebbek ellen játszunk. Ők is adtak ránk nyomást, így az építkezést tudtuk gyakorolni, ebből jó dolgok jöttek ki, ami eredményességgel is párosult. Fizikális komoly ellenállásba ütköztünk, de szép akciókat mutattunk be, mindkét félidővel elégedett lehettem. Működtetik a mi presszingjeink is, de láttuk, hogy miben kell még előre lépni

– mondta Németh Richárd.