Újabb sikeres szakmai napon van túl női szakágunk

Újabb sikeres szakmai napon van túl női szakágunk

Ahogyan azt már több, korábbi írásunkban is hangsúlyoztuk, az Illés Akadémia női szakágának igazgatója, Csertői-Juhász Anita számára kiemelt fontosságúak a környékbeli egyesületekkel való partneri kapcsolatok, együttműködések.

Ennek jegyében folytattuk szakmai napjaink sorozatát, melyre nagy örömünkre ezúttal is sok egyesülettől érkeztek. Pápáról, Ajkáról, Nováról, Zalaegerszegről, Gyenesdiásról valamint Sümegről is ellátogattak hozzánk a női labdarúgásban dolgozó elhivatott szakemberek, de a Police-Ola (Zala vármegye) csapata is képviseltette magát.

A program a lányok délelőtti egyéni képzésének megtekintésével vette kezdetét, ezt követően pedig két előadásra került sor. Elsőként U19-es korosztályunk erőnléti edzője, Orbán Attila beszélt a sportolók képzésének, fejlesztésének egyes szakaszairól, ezek kardinális feladatairól, illetve, egymásra épülésük, összehangoltságuk fontosságáról. Akadémiánk partneri kapcsolatainak egyik „alapszabálya”, hogy nem az a célunk, hogy kizárólag mi mutassuk meg, mi mutassuk be működésbeli tevékenységünket, a folyamatokat és munkacsoportokat az egyesületeknek, hanem hogy ők is ugyanúgy prezentálják a náluk folyó munkát, ezáltal kölcsönösen realizálódjanak az együttműködés előnyei. Ez most is így történt! Ezen a szakmai napon a Novai SE elnöke, Szekeres Zoltán mesélt az egyesület múltjáról, jelenéről, jövőjéről. Nem túlzás azt írni, hogy mindenki számára példaértékű előadást láthattunk! A zalai klub példája, kezdetektől bejárt útja tökéletesen megmutatja, hogy elhivatottsággal, lojalitással hova is lehet eljutni, valamint azt is, hogy mennyire fontos a célok, víziók kitűzése. A prezentáció után a résztvevők kerekasztalbeszélgetés keretein belül megvitatták a női labdarúgás aktualitásait, reformterveit, majd közös ebéddel zárták az esztendő első szakmai napját.