U14-eseink éles meccset játszottak a Vasassal

U14-eseink éles meccset játszottak a Vasassal

A második félidőben a kapu előtt határozottabbnak bizonyultak a vendégek.

Illés Akadémia U14 – Vasas Kubala Akadémia U14 0–2 (0–0)
Illés Aka. U14:
Varga N. – Angler (Moldován, 67.), Szakály, Hányi, Bogdán (Horváth Á., 41.) – Bosnyák Botond (Laczó, 67.), Hideg, Mihály (Grádvohl, 48.) – Börczi (Axnix, 53.), Sánta, Kiss-Szécsényi (Bosnyák Bence, 67.). Vezetőedző: Nagy László.

Csodálatos napos időben indult útjára a labda az U14-es Kiemelt bajnokság szombathelyi mérkőzésén. A Fáy utcában nem született gól a decemberi mérkőzésen. A piros-kékek játékosai mindegyike magas és erős felépítésű volt, így komoly fizikai párharc előtt álltak Nagy László és Biegner Dániel tanítványai.

Mindkét csapat szerette volna saját akaratát ráerőltetni a másikra, így változatos, jó iramú találkozó keveredett ki a maiból. Mi próbáltuk építeni a játékot, kivinni a szélekre a labdát, így szögletekig és szabdarúgásokig is eljutottunk. A vendégek középpályán igyekeztek fölénybe kerülni, ők is járatták a labdát, itt egy-egy csellel lehetett „levenni” valakit az ellenfélből. Talán a legnagyobb lehetőség az első félidő utolsó percében az angyalföldiek előtt adódott, ám Varga Noel remekül jött ki a kapujából és úgy zárta a szöget, hogy nem lehetett „átrúgni” rajta a labdát.

A második félidőben sem változott a játék képe, ám a 46. percben határozatlanok voltunk a büntetőterületen belüli védekezésben, amit kihasználtak a XIII. kerületiek, 0–1. 56 perc után emberelőnybe kerültünk, ám a vendégek kiválóan szervezték meg a játékukat a saját térfelükön, sőt, tíz emberrel nekik is volt lehetőségük. A hajrában mindent elkövettünk az egyenlítés érdekében, ám egy kontra végén a leshatáron kilépő Vasas-támadó betalált, így a fővárosiak elvitték a három pontot Szombathelyről.

Ez volt a második találkozónk a héten: láttam és éreztem is a srácokon, hogy fásultabbak voltunk. Mivel nem volt bennünk kellő dinamika, a középpályán a fizikálisan kiemelkedő Vasas-játékosok fölénk tudtak nőni. Sajnálatos módon a párharcokat kerestük; ahelyett, hogy a széleket játszottuk volna meg, a kisjátékokat erőltettük, amiből viszont a vendégek jöttek ki jobban, hiszen kisebb kontaktokkal el-el tudták hozni a labdákat. A gyerekek hozzáállása a mai napon is rendben volt, azonban el kell ismerni, ma megérdemelten győzött az ellenfelünk

– mondta Nagy László vezetőedző.