A helyzetek alapján nyerhettünk volna

A helyzetek alapján nyerhettünk volna

Főként a második félidőben játszott jól U16-os csapatunk, amely végül 0–0-s döntetlennel zárt a listavezető Vasas ellen.

Illés Akadémia U16 – Vasas Kubala Akadémia U16 0–0
Illés Aka. U16: Tama M. – Abért B., Tóth Á., Németh R., Erdei – Bécsy (Sipos-Kiss, 82.), László, Palkó – Bene, Liplin, Pljesovszki (Skravanek, 46.). Vezetőedző: Sátori Barnabás.

A mérkőzés elején inkább csoportunk éllovasa, a Vasas diktálta a tempót és a 13. percben Tama Máté nagy védése kellett ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányba. A folytatásban is volt dolga a kapusunknak és a 27. minutumban egy újabb nagy bravúrral óvta meg csapatunkat a góltól. Ezt követően azonban Sátori Barnabás és Körhöcz György legénysége is rákapcsolt és két veszélyes fejessel jelezte, hogy itthon akarja tartani a bajnoki pontokat. A félidő végjátékában viszont inkább mezőnyben gyúrták egymást a küzdő felek és maradt a gól nélküli döntetlen.

Térfélcserét követően már inkább akadémistánk domináltak. Bene Dániel kétszer is helyzetbe került, ám lövései nem találtak kaput. A 70. percben aztán villámléptű szélsőnk beadása Liplin Bencét találta üresen, akinek a fejese a kapufán csattant. Az ellentámadás végén azonban újfent Tama Máté védett egy nagyot. A meccs végjátéka azonban egyértelműen a miénk volt, de sajnos gólt nem sikerült szereznünk, így pedig 0–0 lett a derbi vége.

Úgy gondolom, hogy a srácok teljes mértékben azokat a dolgokat próbálták megvalósítani, amit a héten gyakoroltunk és a meccs előtt kértünk tőlük. Úgy érzem, hogy egy jó, veretlen Vasas ellen tudtunk egy szervezett védekezést bemutatni. Lehet, hogy az első félidőben ők birtokolták többet a labdát, de ez szünet után megváltozott. A helyzetek alapján szerintem közelebb álltunk a győzelemhez. Dolgozunk tovább, erre a teljesítményre lehet építeni. Annak külön örülök, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a meccset. Szerintem el fogjuk kezdeni lőni a gólokat és akkor az ilyen mérkőzéseket meg is nyerjük majd

– fogalmazott Sátori Barnabás vezetőedző.