Szoros volt ez a zöld-fehér derbi is

Szoros volt ez a zöld-fehér derbi is

Kovács Bence fejesével szépítettünk, ám egyenlíteni már nem sikerült Győrben.

ETO FC Győr U19 – Illés Akadémia U19 2–1 (1–0)
Illés Aka. U19: Kovács M. – Frák, Zsédely, Kovács B. – Mayer (Bonchis, 46.), Kovács P. (Ötvös, 71.), Mozsár, Stifter – Udvardi (Horváth B., 76.), Bonyhárd. Vezetőedző: Horváth András.
Gólszerző: Kovács B. (55., 2–1)

Ahogy ebben a bajnokságban mindig: most is rendkívül szoros mérkőzést játszott az Illés Akadémia U19. Bő félóra telt el a meccsből, amikor a hazaiak előnybe kerültek: 18 méteres szabadrúgásból találtak a kapunkba. A szünetig nem változott az eredmény. Sajnos a térfélcsere után igen: egy 16-oson belüli szituáció során „moziztunk”, azaz a játékot figyeltük, az érkező játékos helyett – a típushibát pedig góllal büntették a Rába-partiak, 2–0. Nem adtuk fel, és hamar visszaállítottuk az egygólos differenciát: Udvardi Ádám kiválóan tekert középre szögletből, amire Kovács Bence érkezett pontosan, és ellentmondást nem tűrő mozdulattal fejelte a kapuba, 2–1. Ezt követően inkább előttünk adódtak lehetőségek, a csereként beszálló Ötvös Gábriel többször is egyenlíthetett volna, ám kísérleteinket nem koronázta siker, így ezt a zöld-fehér nyugat-dunántúli rangadót az ETO nyerte meg.

Alkalmazkodtunk a műfűhöz és a meleghez is, úgy, hogy ma más játékrendszert alkalmaztunk, mint az megszokott tőlünk. Szoros mérkőzés volt a mai is: talán győzelmet nem érdemeltünk volna, de a döntetlen abszolút benne volt a meccsben. Háromszor is egyenlíthettünk volna, ám a lehetőségeink sorra kimaradtak. Helyenként jó és rossz dolgokat is láttam: összességében úgy vélem, hogy egy pontot itt hagytunk Győrben

– értékelt Horváth András a találkozót követően.