Idegenben győzött az Illés Akadémia U13

Idegenben győzött az Illés Akadémia U13

Mosonmagyaróváron játszott Sátori Barnabás együttese.

MTE 1904 U13 – Illés Akadémia U13 1–2 (0–2, 0–0, 1–0, 0–0)
Illés Aka. U13: Kovács V. – Majlinger, Hányi, Molnár B., Lajos – Németh L., Máté, Lengyel – Bangó. Cserék: Dudás – Boda, Baranyi, Husz, Novák. Vezetőedző: Sátori Barnabás.
Gólszerzők: Herm (9., öngól, 0–1), Bangó (19., 0–2)

Idegenben folytatta az U13-as bajnokság Észak-nyugati csoportjának 2023/2024-es szezonját az Illés Akadémia. Mi már mindhárom eredménytől értünk el, az óváriak viszont még nem kaptak ki: két hazai meccsüket megnyerték, Gyirmóton pedig ikszeltek.

Az első negyedben kétgólos előnyt épített fel Sátori Barnabás együttese. A mieink letámadása nem ízlett a hazaiaknak, olyannyira, hogy a presszingünk hibára kényszerítette őket, aminek a végén a saját kapujukba rúgták a labdát, 0–1. Aztán egy szépen felépített támadás Lengyel Ágoston kulcspasszát Bangó Benedek váltotta gólra, 0–2. A hazaiak a kontrákra apelláltak, amelyekben volt is némi veszély, ám úgy védekeztük ki ezeket, hogy kapusainknak nem kellett közbeavatkozniuk.

A térfélcserét követően is sok-sok helyzetünk volt, ám ezek sorra kimaradtak, miközben az MTE egy szöglet utáni fejessel szépíteni tudott, 1–2. A lehetőségek ezek után is előttünk adódtak, ám az óvári kapus szenzációs napot fogott ki, többször nem tudtunk betalálni, így 2–1-re győztünk.

Azt gondolom, hogy megfelelően kezdtük a mérkőzést, megérdemelten vezettünk 20 perc után 2–0-ra, majd ezek után is irányítottunk. Talán a harmadik negyedben le is zárhattuk volna a meccset, ám a hazaiak kifejezetten jó kapusteljesítménye megakadályozott bennünket ebben. Egy szöglet után szépített az MTE, ami el is bizonytalanított bennünket, így egy magabiztosnak tűnő győzelem helyett nyögvenyelős lett a vége. Nem tudtuk azt a játékminőséget hozni, mint a Fehérvár ellen, de a győzelemért jár a gratuláció a srácoknak

– mondta Sátori Barnabás.