Nem érdemeltünk vereséget a listavezető elleni rangadón

Nem érdemeltünk vereséget a listavezető elleni rangadón

U17-es leányaink magas színvonalú, parázs mérkőzésen maradtak alul 4–1-re a Puskás Akadémiával szemben.

Illés Akadémia-Viktória U17 – Puskás Akadémia FC U17 1–4 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U17:
Kocsi P. (Francsics V., 46.) – Giczi K., Lukács K. (Varga Zs., 80.), Müller Zs. (Csarnai Z., 65.), Nagy B. (Takács M., 87.) – Sági F. (Tóth L.B., 87.), Szilvási N., Csombor L. (Bukor Z., 65.) – Polovics D. (Kutasy L., 87.), Alasz H., Licskai L. Vezetőedző: Faggyas Milán.
Gólszerző: Csombor Luca (21., 1–1)

A tabellaelső, valamint második helyezettje csapott össze szombat délután: U17-es csapatunk a Puskás Akadémia gárdáját fogadta. Nagy csatával, mezőnyjátékkal kezdődött a találkozó, egy-egy komolyabb helyzetet és kapusbravúrt jegyezhettünk fel mindkét oldalon. A folytatásban aztán Alasz Hanna veszélyeztetett fejjel, közel jártunk a vezető találat megszerzéséhez. Ami nekünk nem sikerült, az a vendégeknek igen: a 15. percben a Puskás Akadémia került előnybe. Szerencsére gyorsan tudtunk reagálni, ennek eredményeképp pedig jött is az egyenlítés: egy sarokrúgás után Csombor Luca vette be a felcsútiak kapuját, 1–1. Ez aztán már nem is változott a szünetig.

A második játékrészben is nagy küzdelmet láthattak a nézők, minden egyes labdáért hatalmas volt a csata, néha pedig meglehetősen feszült, paprikás volt a hangulat. Az 50. percben aztán ismét a sötétmezesek kerültek előnybe, Bak Natália közvetlen közelről volt eredményes. Ismét adott volt a feladat: a hátrány ellenére menni tovább és minél gyorsabban egalizálni. Birtokoltuk a labdát, mentünk előre, az egyenlítés azonban csak nem akart összejönni, pedig komoly ziccer is adódott előttünk. A hajrában aztán a vendégeknek sikerült lezárniuk a találkozót, két újabb gólt szereztek, ezzel pedig elvitték Szombathelyről a három bajnoki pontot.

Úgy gondolom, hogy egy jó, igazi rangadóhoz méltó mérkőzést tudtunk játszani. Pontosan tudtuk, milyen kvalitású csapattal nézünk szembe. Ennek ellenére úgy érzem, megint egyenrangú ellenfelek voltunk, sőt, talán nekünk volt több és nagyobb helyzetünk. Főleg 1–1 után éreztem úgy, hogy többször is el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Ezúttal is rengeteg helyzetig, ziccerekig jutottunk, amiket hiába gyakorlunk minden egyes nap, mégis hadilábon állunk a kihasználásukkal. Nagyon fontos tényező, hogy ezeket ki tudjuk alakítani, ráadásul ilyen csapat ellen. Összességében azt gondolom, hogy aki csak az eredményt látja, nem kapja vissza a játék képét, mert nem hogy nem volt ilyen különbség a két csapat között, de helyzetek tekintetében mi álltunk közelebb a győzelemhez

– értékelt a mérkőzés után Faggyas Milán.