Tíz gólt hozott az Illés Akadémia U12 pozsonyi mérkőzése

Tíz gólt hozott az Illés Akadémia U12 pozsonyi mérkőzése

A pozsonyligetfaluiak ellen szerepeltek Tóth Zsolt tanítványai.

Az FC Petrzalka 1898 vendégeként léptek pályára az Illés Akadémia U12-esei. A keretünkből Pálla Norbert – Fazekas Bruno, Németh Kristóf, Szukics Alex, Bajzek Benedek, Babos Kolos, Német Ádám, Károlyi Levente, Varga Vince Lőrinc és Kalmár Kornél utaztak a Felvidékre.

A meccset egy kontrából a hazaiak nyitották meg góllal, ám hamar egyenlítettünk: Szukics Alex tálalt Bajzek Benedek elé, akinek beadásszerű lövése utat talált a kapuba, 1–1. A második etapban megint a hazaiak szereztek vezetést egy középen eladott labda után, sőt, egy meg nem értés után kettőre nőtt az előnyük. Még ebben a felvonásban közelebb kerültünk, ugyanis Kalmár Kornél egyéni akcióból volt eredményes, 3–2 volt az eredmény 2X20 perc után.

Egy egészen ritkán látható nagy góllal a térfélcsere után ismét visszaállt a kétgólos hazai előny. Azonban mi nem adtuk fel: egy labdaszerzés után Babos Kolos adott Károlyi Leventéhez, aki a rövid felsőbe lőtt, 4–3. Egyenlíthettünk volna büntetőből, ami sajnos kimaradt, azonban akcióból eredményesek tudtunk lenni: egy szép Varga Vince Lőrinc-Bajzek Benedek–összjáték után Károlyi Levente egyenlített, 4–4.

Az utolsó felvonás már csak rólunk szólt: egy labdaszerzés után Kalmár Kornél talált be, majd még egyszer eredményesek voltunk, így 6–4-re megnyertük a mérkőzést!

Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk – mindkét oldalon szép gólokkal. Különösen tetszett a sok szép egyéni megoldás. Persze vannak hibák, ezeket igyekszünk kijavítani, míg az erősségeinket tovább fejleszteni! Pozitívum, hogy a kétgólos hátrány ellenére egy percre sem adtuk fel. Hideg fejjel és forró szívvel futballoztunk, ez pedig eredményre vezetett

– értékelt Tóth Zsolt vezetőedző.