Letámadás után és szabadrúgásból is betaláltunk

Letámadás után és szabadrúgásból is betaláltunk

A gráciak ellen végig az Illés Akadémia U15 diktálta az iramot.

Illés Akadémia U15 – GAK Juniors U15 3–0 (2–0)
Illés Aka. U15: Rapali – Mórocz, Hányi D., Mihály, Csonka – Bosnyák Botond, Hideg, Sánta – Horváth Á., Németh L., Kiss-Szécsényi. Csereként pályára léptek: Kostyák Zs. – Bogdán, Szabó B., Angler J., Szakály, Börczi. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Mihály (3., 1–0), Németh L. (30., 2–0), Bosnyák (65., 3–0)

Szűcs János együttese a mérkőzés elején tudtára akarta hozni ellenfelének, hogy itt ma nem lehet keresnivalójuk. A 3. percben eredményre vezetett a letámadásunk, labdát szereztünk 16 méterre a kaputól, amiből Mihály Dániel volt eredményes. Az első félidőre még egy hasonló szituáció után találtunk be: ekkor is a büntetőterületen vettük el a játékszert a vendégektől, ezúttal pedig Németh Levente emelte át a kapust, 2–0.

A második félidőben 18 méterre a kaputól jutottunk szabadrúgáshoz, amit Bosnyák Botond váltott gólra, így 3–0-ra nyertük meg a mérkőzést.

Ez volt az első olyan felkészülési mérkőzésünk a télen, amikor teljes csapattal tudtunk felállni. Fontos, hogy egyforma terhelést tudtunk biztosítani a pályára lépőknek. Próbáltuk kontrollálni a mérkőzést, és ez meg is valósult: az történt az elsőtől az utolsó percig, amit mi akartunk. Gyakorolni tudtuk a letámadásokat, viszonylag hatékonyak is voltunk. Van még mit állítani, de a srácok felvállalták a támadóharmadban a kreatív megoldásokat, így elégedett lehettem a játékkal

– mondta Szűcs János vezetőedző.