Horváth-show Horvátországban

Horváth-show Horvátországban

U15-ös leányaink Horváth Amira négy találatának köszönhetően 4–2-es idegenbeli sikerrel térhettek haza déli szomszédainktól.

ZNK Medimurje Cakovec U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 2–4 (2–2)
Gólszerző:
Horváth A. (12., 0–1; 16., 0–2; 67., 2–3; 70., 2–4)

A Spartak Trnava elleni találkozó után újabb nemzetközi erőfelmérő várt U15-ös korosztályunkra, akik a ZNK Medimurje Cakovec együtteséhez látogattak Horvátországba. Ferencsik Evelin és Tóth Alexandra a Potor Leona, Bedőcs Lea Sára, Nistor Maja, Imre Adél, Kopfensteiner Szonja, Karancsi Emma, Bihari Patrícia, Horváth Amira, Kumánovich Kinga, Sipos-Kiss Virág, Imre Blanka, Derényi Alíz, Bihari Csenge, Széplaki Sára, Harmath Ramira összeállítású kerettel vágott neki a mérkőzésnek Nagy elánnal kezdtünk, a mi akaratunk érvényesült, ez pedig hamar megmutatkozott gólokban is: Horváth Amira a 12., valamint a 16. percben is beköszönt, amivel 2–0-ra vezettünk. Rövid idő leforgása alatt tudtunk kétgólos előnyre szert tenni, de a hazaiaknak sem kellett sok idő az egyenlítéshez, így aztán 2–2 volt az állás. Ez meglehetősen felpaprikázta a lányokat, Horváth Amira pedig a 67. és a 70. percben szinte lekopírozta első félidei teljesítményét: ezúttal három perc alatt szerzett két gólt, amivel ki is alakította a végeredményt.

Remek felfogásban, jó ritmusban kezdtük a mérkőzést. Kézben tartottuk a dolgokat, végig mi irányítottunk, mindemellett pedig formás támadásokat vezettünk és szép gólokat szereztünk. Aminek még örülök, hogy a védekezésünk sokkal jobban nézett ki az előző, Spartak Trnava elleni találkozóhoz képest. Volt egy 10-12 perces rövidzárlatunk, ebben a szakaszban 0–2-ről 2–2-re módosult az állás, de ezt követően a lányok vérszemet kaptak és csapatként küzdve sikerült újabb gólokat szereznünk. Kemény, agresszív ellenféllel találkoztunk, de felvettük velük a kesztyűt. Nagyon tetszett Kopfensteiner Szonja magabiztossága, Horváth Amira négy találata pedig szintén extra teljesítmény

– foglalta össze a látottakat Ferencsik Evelin vezetőedző.