U12-eseink a második negyedben robbantottak

U12-eseink a második negyedben robbantottak

A két középső felvonásban hétszer voltak eredményesek Tóth Zsolt tanítványai.

Veszprémi FC USE U12 – Illés Akadémia U12 1–8 (0–0, 0–5, 0–2, 1–1)
Illés Aka. U12: Sóvári – Novák, Szukics, Babos, Bajzek – Török, Németh K., Károlyi – Őri. Cserék: Pálla – Fazekas, Kalmár. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Károlyi (4), Török, Kalmár, Babos, Fazekas

Most is szűk kerettel, mindössze 10 mezőnyjátékossal tudott kiállni az Illés Akadémia U12: a zöld-fehérek Veszprémben léptek pályára. Az első etap kiegyenlített játékot hozott, egymás hibáiból éltek a csapatok. Volt lehetőség mindkét kapu előtt, ám a kapusok remekeltek ebben a periódusban.

A második felvonás elején aztán kinyílt az Illés-gólzsák: Kalmár Kornél kapufája után Károlyi Levente talált be, 0–1. Nem sokkal később Novák Bence passzolt remek ütemben Török Balázshoz, aki ziccerben nem hibázott, 0–2. Babos Kolos átadását Kalmár Kornél váltotta gólra (0–3), majd néhány perccel ezután egy szögletvariációt követően Károlyi Levente cselezte be magát a büntetőterületen belülre, ahol pontos labdáját Babos Kolos vágta a hálóba. Az ötödik gólunk előtt Török Balázs játszott Kalmár Kornélhoz, akinek lövése levágódott, amit Fazekas Bruno lőtt a kapuba, 0–5.

A harmadik etapban a hazaiak előtt több lehetőség is adódott, ám Sóvári Dávid három komoly védést is bemutatott. Török Balázs átadását aztán Károlyi Levente köszönte és szerzett gólt, majd egy Kalmár Kornél-féle labdaszerzés után Károlyi Levente emelte át a kapust a hazai térfél közepéről, 0–7.

Az utolsó negyedben igyekezett kreatívan játszani a Veszprém, ám Pálla Norbi sokáig megakadályozta gólszerzésüket, a helyzet magaslatán állt. Azonban egy kavarodás után mégis betaláltak, ám a meccs utolsó gólja a miénk volt: Kalmár Kornél volt agresszív, passzát pedig Károlyi Levente ismét átemelte a kapust, lekopírozva korábbi gólját, kialakítva a 8–1-es végeredményt.

Az első 20 perc után kreatívan és felszabadultan futballoztunk, sok-sok helyzetet alakítottunk ki egy szimpatikus, kulturált, futballozni akaró Veszprém ellen. Összességében gratulálok a gyerekeknek a sok szerzett gólhoz. A királynék városában voltunk, ahol lánnyal ugyan nem találkoztunk, de a mutatott játékunkkal szimpatikus udvarló szerepét töltöttük be

– nyilatkozta Tóth Zsolt.