Két dupla, három pont, tovább robog a leány U15 expressze

Két dupla, három pont, tovább robog a leány U15 expressze

Az MTK sem tudta megállítani csapatunkat, ezúttal 4–2-es idegenbeli győzelemnek örülhettünk.

MTK Budapest U15 – Illés Akadémia-Viktória U15 2–4 (1–1)
Illés Aka.-Viktória U15:
Gertner L. – Kopfensteiner Sz. (Imre A., 41.), Derényi A., Széplaki S. (Bedőcs L. S., 62.), Doncsecz A. – Bihari P., Bihari Cs., Palatin D. (Imre B., 62.) – Harmath R. (Nagy Cs., 41.), Horváth A. (Kumánovich K., 62.), Sipos-Kiss V. (Első H., 62.) Vezeteőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Horváth A. (15., 0–1; 48., 1–2), Sipos-Kiss V. (58., 2–3; 61., 2–4)

Az első kör utolsó fordulójához érkezett az országos leány U15-ös bajnokság, együttesünk az MTK otthonába látogatott. Remek formában, veretlenül várhattuk a mérkőzést. Jól is indult számunkra, ugyanis a 15. percben Horváth Amira révén sikerült megszereznünk a vezetést. Előnyünk sajnos nem tartott sokáig, tíz perc múlva minutumban Komáromi Dorottya egyenlített. Több változás nem volt a szünetig, 1–1-ről következhetett a folytatás.

Remekül tértünk vissza a második félidőre: alig kezdődött el a játékrész, amikor Horváth Amira második találatát is megszerezte, ezzel pedig ismét mi kerültünk lépéselőnybe. A folytatásban aztán igazi adok-kapok alakult ki, felgyorsultak az események: a másik oldalon Komáromi Dorottya is duplázni tudott. Kisvártatva azonban jött Sipos-Kiss Virág, aki az 58., valamint a 61. percben is beköszönt, amivel be is állította a találkozó 4–2-es végeredményét. A mieink újfent három pontot begyűjtve hagyhatták el a játékteret, a bajnokság első köre után pedig hat győzelemmel és egy döntetlennel a tabella élén állnak!

Ferencsik Evelin és Tóth Alexandra tanítványai a következő vasárnap Szegeden, a St. Mihály otthonában vizitálnak.

Meglehetősen kisméretű pályán mérkőztünk, ami nem igazán feküdt nekünk. Emiatt akadozott is a gépezet, nem tudtuk azt a játékot játszani, amit szerettünk volna. Kicsit tompának is éreztem most a lányokat. Mindennek ellenére abszolút kézben tartottuk a mérkőzést, próbálkoztunk, mentünk előre, többet volt nálunk a labda. A szünetben aztán átbeszéltük a dolgokat, s amit kértem, azt meg is valósították a második játékrészben. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy nagyon masszív, agresszív csapattal találkoztunk, amely igencsak megnehezítette a dolgunkat. Nem volt könnyű dolgunk, de így is sikerült begyűjtenünk a három pontot. Amit még mindenképpen szeretnék hozzátenni, hogy lement egy teljes kör, és amit eddig nyújtottak a lányok, az szenzációs! Óriási energiát, munkát pakoltak, pakoltunk az elmúlt hónapokba, nagyon sokat tettek ebbe az egészbe, és maximálisan megérdemlik ezt a pozíciót. Bízom benne, hogy ez így marad a későbbiekben is, gratulálunk nekik és le a kalappal a teljesítményük előtt

– összegzett a találkozó után Ferencsik Evelin.