U12-es csapatunk idegenben diadalmaskodott

U12-es csapatunk idegenben diadalmaskodott

Zalaegerszegen győzött Tóth Zsolt együttese.

ZTE FC U12 – Illés Akadémia U12 1–2 (0–2, 0–0, 1–0, 0–0)
Illés Aka. U12:
Dudás – Majlinger, Molnár B., Novák, Lajos – Tóth N., Németh L., Bangó – Lengyel.
Cserék: Kovács V. – Poszavecz, Kiss B., Németh N., Baranyi. Vezetőedző: Tóth Zsolt.
Gólszerzők: Lajos (8., 0–1), Lengyel (17., 0–2)

Délelőtt még a szombathelyi Streetball Fesztiválon jótékonykodtak az Illés Akadémia U12-esei, aztán buszra szálltak és Zalaegerszeg felé vették az irányt. Az első negyedben aztán meg is alapozták a későbbi győzelmet: előbb felfutó szélső védőként Lajos Patrik lőtt a kapuba, majd egy gyönyörű akció végén Lengyel Ágoston a kapust is kicselezve talált be, 0–2. A második felvonásban Baranyi Borisz révén a felső kapufát találtuk el, igaz, ilyet aztán a 39. percben a zalaegerszegiek is tudtak.

Hiába volt továbbra is nálunk volt többet a labda, egy szöglet utáni kavarodásból a harmadik etapban szépítettek a hazaiak, 1–2. Volt azonban itt is egy nagy ziccerünk: Tóth Noel lábáról az utolsó pillanatban lopták le a labdát a kékek. Volt izgulnivaló a negyedik negyedben, ugyanis az utolsó percben egy teljesen felesleges szabálytalanság után büntetőhöz jutott a ZTE, de Dudás Noel kiütötte a labdát, így a mérkőzésen a zöld-fehér csapat nyerte meg!

Az első negyedben óriási nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, labdabirtoklási fölényünket gólokra tudtuk váltani. Hatékony futballt mutattunk be, tudatos támadásokat vezettünk, megérdemelt volt az előnyünk. Később aztán valamivel kiegyenlítettebb lett a játék, de helyzetük nem volt a zetéseknek. Direkt futballal jöttek ki az utolsó felvonásra, ám jól kontrolláltuk a játékot. Egy felesleges szabálytalanság miatt büntetőt rúghattak a legvégén, ám Dudás Noel hárítani tudott! Gratulálok a fiúknak az első két etap futballjáért: szívmelengető, hogy a későbbi nagyobb nyomás ellenére a labdakihozatalokat felvállaltuk. Persze voltak hibáink, de mertek focizni a belső védőink, és egy masszív, jó erőkből álló csapatot győztünk le

– nyilatkozta Tóth Zsolt a találkozó után.