Itthon ismét nyert az Illés Akadémia U17

Itthon ismét nyert az Illés Akadémia U17

A hajrában sikerült bebiztosítani a győzelmet!

Illés Akadémia U17 – Ferencváros U17 3–1 (2–0)
Illés Aka. U17: Németh H. – Baján, Bodrogi, Stefanich, Deme (Kopácsi B., 70.) – Bolla, Horváth A., Kopácsi Á. (Horváth B., 76.) – Wolf (Bonchis, 70.), Katona (Csörnyei, 90.), Hurtyák (Takács-Földes, 46.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Katona (17., 1–0), Wolf (24., 2–0), Bodrogi (88., 3–1)

Eddig bosszankodhattunk az U17-es kiemelt bajnokság bennünket érintő eredményein: mindhárom meccsen ellenfele fölé nőtt Kovács László és Nagy József csapata, ám mindössze egy győzelem állt a nevünk mellett. Ma a még veretlen Ferencváros látogatott Szombathelyre.

A 9. percben egy lecsorgó labdát Wolf Gergő lőtt rá, ám a Fradi kapusa a kiszedte a löketet a jobb felső elől. Az első negyedóra végén szögletet végezhetett el a vendégcsapat. Mi fejeltük ki a labdát, és indult belőle azonnal a kontra, amit azonban lestoppoltak a IX. kerületiek. Ám mi visszaszereztük a játékszert, ami kikerült a bal oldalra, ott Kopácsi Áron ment le vele a kapuvonalig, középreadását pedig Katona István négy méterről a kapu jobb felébe helyezte, 1–0. A félidő felénél aztán már kettő volt közte: a jobb oldalról került középre a labda, ahol Katona négy védőt is lerázott magáról, térült-fordult az ötösön, majd visszagurított, ott pedig Wolf Gergő érkezett és 13 méterről óriási gólt ragasztott a jobb felsőbe, 2–0!

A második játékrészt a Ferencváros kezdte jobban, egy szép kombináció után tudtak hozzánk közelebb kerülni a 47. percben. Lassan ocsúdtunk fel a bekapott gól után, az 56. percben Németh Hunor védése kellett ahhoz, hogy megmaradjon az előnyünk. Inkább a mi térfelünkön folyt a játék, aztán a hajrában csak eldöntöttük a három pont sorsát! Horváth Arnold szögletét Bodrogi Bence juttatta testtel a Fradi kapujába, kialakítva a 3–1-es végeredményt!

Kiváló csapattal találtuk magunkat szemben! Amiben úgy érzem, hogy mi többet nyújtottunk, az az volt, hogy szívvel és szenvedéllyel futballoztunk. Csapatszinten egységesebbek voltunk. Az első félidőben játékban is ellenfelünk fölé nőttünk, az átmenteink működtek, így kétgólos előnyre tettünk szert. Fordulás után a mi lazaságunkat büntette meg a Fradi egy góllal. Próbáltuk rendezni a sorokat, szerkezetet is váltottunk és a hajrában sikerült bebiztosítani a győzelmünket

– mondta Kovács László a találkozó után.