Emberhátrányban fordított U15-ös csapatunk

Emberhátrányban fordított U15-ös csapatunk

Ugyan a találkozó 54. percében vezetést szerezett az MTK, ám erre a folytatásban két góllal válaszoltak a 10 emberrel harcoló mieink és végül 2–1-re nyertük meg a mérkőzést.

Illés Akadémia U15 – MTK Budapest U15 2–1 (0–0)
Illés Aka. U15.:
Németh B. – Tasnádi Á., Bolla Á., Kelemen, Hende (Molnár L., 51.) – Krone (Szilvási, 76.), Söptei (Szücs, 51.), Meskó – Virág (Sági, 51.), Klement (Markó, 62.), Tóth E. (Sipos-Kiss, 51.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Sipos-Kiss (68., 11-esből, 1–1), Markó (72., 2–1)

A mérkőzés első nagy helyzete Meskó Márk előtt adódott, ám remek labdaszerzését követő lövését hárítani tudta a vendégek cerberusa. Nem sokkal később a fővárosiak kerültek ziccerbe, de Konkoly Patrik szerencsére nem talált kaput. A folytatásban sem vettek vissza a tempóból a csapatok és mindkét fél több gólszerzési lehetőséget is kidolgozott. A 25. percben a kapufát is eltalálták a kék-fehérek, viszont a hálót egyik gárda sem tudta megrezegtetni, így a félidőben 0–0 volt az állás.

Térfélcserét követően nagyon gyorsan emberhátrányba kerültünk: a sípmester Meskó Márknak mutatta fel enyhén szólva is túlzott szigorral a piros lapot. Ezt az előnyt pedig az MTK szinte azonnal ki is használta: egy balról érkező beadás után Varga Márton talált a kapunkba. Szerencsére ez csak rövid időre zavarta meg a mieinket és a 68. percben egyenlíteni tudtunk: Sipos-Kiss Dániel vágta a hálóba a saját maga által kiharcolt büntetőt. A 72. minutumban pedig már nálunk volt az előny, ugyanis Sági Marcell centerezése után Markó Martin talált a hálóba, ezzel 2–1-re módosítva az eredményt. A mérkőzés hajrájában mindkét csapat előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, ám az állás már nem változott: 2–1-es Illés-győzelem lett a vége.

Azt gondolom, hogy az első félidő kiegyenlített játékot hozott: voltak helyzetek itt és ott is. A második játékrész elején a kiállítás kicsit megzavarta a csapatot és egyből gólt is kaptunk. De aztán rendeztük a sorainkat és aki pályára került, megmutatta, hogy mit tud. Így pedig meg is tudtuk fordítani a mérkőzést. A szívünknek köszönhettük a sikert. Én megemelem a kalapomat a srácok előtt. Megyünk tovább, remélem, hogy még sok ilyen pillanatban lesz részünk

– nyilatkozta a mérkőzés után Németh Richárd vezetőedző.