U11-es csapatunk veretlen maradt Ausztriában

U11-es csapatunk veretlen maradt Ausztriában

Büntetőkkel estünk el a legjobb 8 közé jutástól.

Hende Noel – Novák Benett, Tóth Dávid, Rajos Ádin, Papp Olivér, Dávid Marcell, Németh Botond, Lakics Roland, Horváth Dávid összetételben utazott el Gabersdorfba az Illés Akadémia U11. Joó Bálint csapata 12 perces mérkőzésre készülhetett. A 22 csapatot két hatos és két ötös csoportba sorolták a felek, mi a C-jelű kvintettbe kerültünk. A Juniors Hartberg ellen nyitottuk meg a tornát, ezen a meccsen nem született gól. Aztán a stájerországi SV Gössendorf-JAZ ellen 1–0-ra nyertünk, ahogyan a szlovén Felsőregede (SNK Radgona) is 1–0-ra. A csoport rangadóján a Sturm Graz „Weiß”, azaz Fehér csapatával 2–2-re végeztünk. Ezzel ők nyerték meg az ötöst, jobb gólkülönbséggel előztek meg bennünket.

A legjobb 8 közé jutásért a Fussballschule Raffl ellen 2–2 lett a végeredmény, büntetőkkel a gráci sárga-feketék nyertek, így mi veretlenül zártuk a tornát, a 9. helyen végeztünk. A tornát a Sturm Graz „Schwarz”, azaz Fekete csapata nyerte meg.

Egy színvonalas, jó szervezésű tornán vettünk részt a mai napon, ahol kiváló ellenfelekkel mérhettük össze a tudásunkat. Példás mentalitással kezdtük a tornát! A első találkozón rögtön egy nagy iramú, intenzív, ki-ki meccset játszottunk a Hartberg ellen, ahol a két hasonló képességű csapat találkozóján talán mi álltunk közelebb a győzelemhez, végül gólnélküli döntetlen született. A következő két csoportmeccsünk egyaránt 1–0-ás győzelemmel zárult, ezen a két találkozón a helyzetek számát, és a játék képét tekintve jóval nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna. Ezután következett a gráciak elleni tulajdonképpeni csoportdöntő, ahol kétszer is sikerült megszereznünk a vezetést, ám végül fél perccel a rendes játékidő lejártát követően sikerült egyenlítenie ellenfelünknek. Így, rosszabb gólkülönbségünknek köszönhetően mi végeztünk a csoport második helyén. A nyolcaddöntőben inkább a párharcok domináltak, nem nagyon tudott kialakulni folyamatos játék, amikor eljutottunk az ellenfél kapuja elé, akkor hiányzott belőlünk a kellő határozottság. Összességében elégedett vagyok a srácok teljesítményével, rengeteg értékes tapasztalattal lettünk gazdagabbak. Az ilyen nemzetközi tornák nagyban hozzájárulnak a gyerekek fejlődéséhez

– foglalta össze a napot Joó Bálint vezetőedző.