Tíz emberrel kapott ki a Hali az idei utolsó hazai mérkőzésen

Tíz emberrel kapott ki a Hali az idei utolsó hazai mérkőzésen

Vezettek a vasiak, ám fordítani tudott az FC Ajka.

A Merkantil Bank Liga 2023/2024-es szezonjának utolsó előtti fordulóját rendezték-rendezik a pünkösdi ünnepek alatt. A Szombathelyi Haladás hazai környezetben fogadta az FC Ajka csapatát. Bosnjak Predrag ezúttal a Pálfi – Beronja, Jagodics, Ene, Bolla – Zvekanov – Nyíri, Rácz, Erdei, Horváth R. – Katona összeállításban küldte pályára a Haladást. Azaz, az Illés Akadémia növendékei közül Jagodics Márk, Bolla Gergő, Nyíri Vince, Rácz Barnabás, Horváth Rajmund és Katona István kezdett. Először volt kerettag Bolla Bálint, míg mellette Szakály Attila, Mohos Barnabás, Frák Marcell, Jancsó András és Szvoboda Dániel képviselte az Illés Akadémiát. A vendégeknél a kezdőben volt egy korábbi növendékünk, hiszen Jagodics Bence szerepelt az ajkaiaknál.

Egymásnak estek a csapatok, nálunk Rácz Barnabás és Horváth Rajmund kínálta meg az ajkai kapust, míg a másik oldalon Pálfi Donát mutatott be két óriási bravúrt. A 11. percben megszerezte a vezetést a Haladás: Zvekanov Vanja 18 méteres lövése levágódott egy bekkről, Nyíri Vince pedig fordulatból 12 méterről a jobb sarokba lőtt, 1–0. Nyugalmas időszak következett ezután, előnnyel mehetett szünetre a Haladás.

Az 58. percben egy jobb oldali szöglet után előbb a kapufát találták el a vendégek, majd a kipattanóra is ők érkeztek és egyenlítettek. Egy perc múlva egy jobb oldali akció végén a játékvezető kiállította Bolla Gergőt, így megfogyatkoztak a vasiak. Ezt ki is használták a vendégek, a 75. percben Zsolnai Richárd élete gólját rúgta, 1–2. Mentek előre a szombathelyiek 10 emberrel is: a 96. percben egy szögletnél kifejelték a labdát a vendégek, a kontrából pedig üres kapus gólt rúgtak, így 3–1-re győztek.

A szurkolók szenzációs hangulatot teremtettek ma is, rajtuk semmi nem múlott.

A tabellán Haladás mögött lévők közül a BVSC-Zugló és a Pécsi MFC is kikapott, így gyakorlatilag a pályán elért eredmények alapján bennmaradt a szombathelyi csapat.