Ötödik helyen zárt az Illés Akadémia U9

Ötödik helyen zárt az Illés Akadémia U9

Osztrák, szlovén, bosnyák és magyar csapatok alkották a 20. alkalommal megrendezett pünkösdi torna mezőnyét az U9-es korosztályban.

A gabersdorfi tornán 15 perces mérkőzéseket játszottunk, 6+1-es felállásban. Pados József a Fazekas Benedict, Gyöngyösi Ruben, Gyulovics Milán, Henc Dénes, Könye Gergő, Meilinger Zalán, Pődör Márk, Renczes Hunor, Szaniszló Martin összeállítású kerettel dolgozott a stájerországi nemzetközi megmérettetésen.

A zöld-fehérek az A-csoportba kerültek. Itt a Sturm Graz elleni 0–3-mal kezdődött meg számunkra az esemény, aztán a stájerországi USV Siebing következett, akikkel 2–2-re végeztünk. A bécsi FC Mauerwerket aztán 4–0-ra legyőztük, míg a szlovén NS Murát 2–0-ra. Ezzel a csoportkörben a második helyen zártunk.

A legjobb 8 közé jutásért a stájer TSV Kirchberggel kellett megvívnunk, akiket 1–0-ra le is győztünk. A negyeddöntőben a másik nagymúltú gráci klub, a GAK következett, akiktől 5–0-ra kikaptunk. A 18 csapatot felvonultató tornát végül a szlovén NK Maribor nyerte meg, az Illés Akadémia az ötödik helyen zárt.

Nehezen kezdtük a tornát. Az első meccsen lassú volt a gondolkodásunk és kényelmesek voltunk. A második mérkőzésen már nagyon ügyesen játszottak a gyerekek. Kezdeményezőek voltak, jó döntéseket hoztak támadásban, védekezésben agresszívak voltunk. Ez igaz volt a 3., 4. és 5. találkozóra is. Sajnos a negyeddöntőben elfáradtak a gyerekek, sok koncentrációs hiba volt, de nagyon szép támadásokat vezettünk, viszont a lövésekben már nem volt erő. Nagyot küzdöttünk, szép egyéni megoldásokat láttam. Jók voltak a befejezések. A passzok és a távoli lövések voltak kicsit gyengék. Gratulálok a gyerekeknek az egész napos teljesítményükhöz

– nyilatkozta a vezetőedző, Pados József.