U11-es Barca Cup: negyedik hely és különdíj

U11-es Barca Cup: negyedik hely és különdíj

Nagyszerű teljesítményt nyújtott ez a korosztályunk is!

Budapesten a I. Barca Academy Hungary Cup U11-es rendezvényen szerepelt az Illés Akadémia-Lurkó együttese is. Farkas Balázs, a Barca Academy vezérigazgatójának elmondása szerint ”első alkalommal rendezzük meg a tornát, amelyre a legjobb magyar utánpótlás-együttesek kaptak meghívást”. Vas megyét az Illés Akadémia-Lurkó csapata képviselte, míg Budapestről az FTC, az UTE, a Vasas, és a rendező Barca Academy, vidékről pedig az ETO FC Győr, a Diósgyőr, a DVSC és a ZTE, a Felvidékről pedig a Dunaszerdahely szerepelt ebben a korosztályban.

A Vargovics Zsolt irányította csapat a Hajba Botond – Molnár Barnabás, Módly Samu, Székely Máté, Szakács Benedek, Vincze Dániel, Mihók Martin, Bozzai Levente, Reiber Marcell összetételű kerettel vágott neki a nemzetközi tornának.

Magas színvonalú, jól megszervezett tornán vettünk részt. Nagyon erős csapatokkal találkoztunk: látványos, küzdelmes és közönségszórakoztató mérkőzéseket játszottunk. A klubok között minimális különbségek voltak, ezeket az eredmények is mutatják, azaz egy-két gólos mérkőzéseket voltak a jellemzőek.
A délelőtti csoportmérkőzéseken a Barca Academy (1–0) és a Zalaegerszeg (3–0) csapatát legyőztük, a DVSC-vel 1–1-es döntetlent játszottunk. A csoportelsőséget a Vasas szerezte meg, miután egy nagyon izgalmas mérkőzésen legyőzött minket 1–0-ra. Ezáltal a második helyen jutottunk tovább a csoportból, így délután az elődöntőben az újpestiekkel találkoztunk. Egyébként a négy közé a három budapesti csapat mellé mi kerültünk… A délutáni mérkőzéseken már nem tudtunk olyan lendületesen és gyorsan játszani, mint az ellenfeleink (hajnali fél 6-kor indultunk el Szombathelyről), illetve sérülések is sújtottak minket. A budapesti lilák ellen egy küzdelmes, kemény, de nem durva mérkőzést játszottunk. Két figyelmetlenségünket (szabadrúgás utáni kapusról kipattanó labdát lassabban reagáltunk le, illetve egy pontatlan átadást váltott gólra az ellenfél) kihasználva az újpesti csapat jutott a döntőbe (0–2).
A 3. helyért a Vasas csapatával játszottunk. A gyerekek minden megmaradt erejüket és energiájukat „összeszedve” küzdöttek és egy nagyon jó mérkőzésen minimális különbséggel maradtunk alul az angyalföldiekkel szemben (1–2), pedig az utolsó percekben több lehetőségünk is volt a döntetlen és/vagy a győzelem megszerzésére. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, nagy dicséret illeti a játékosokat

– foglalta össze a tornán tapasztaltakat Vargovics Zsolt.

A tornán tehát a negyedik helyen zártunk, de a különdíjaknál volt szombathelyi érdekeltség, ugyanis a legjobb kapus címet Hajba Botond kapta! Ez a torna méltó lezárása volt az elmúlt évnek, illetve a csapattal eltöltött három esztendőnek. A gyerekek nagyon sokat fejlődtek és szép élményekben volt részünk az ilyen és ehhez hasonló tornákon, eseményeken, ráadásul többen már a versenykorosztályban is bemutatkozhattak

– tette hozzá a csapat edzője.