Felmérésekkel, tesztekkel kezdődött a felkészülés

Felmérésekkel, tesztekkel kezdődött a felkészülés

Hétfőn és kedden különböző vizsgálatokon vesznek részt a Szombathelyi Haladás labdarúgói. Közülük hárman jelenleg is az Illés Akadémia növendékei, nyolcan pedig korábban pallérozódtak utánpótlásképző centrumunkban.

Összesen 23 játékosnak volt jelenése a hétfőn reggel 6 órakor 30 perckor kezdődő felméréseken, teszteken. Közülük Dezamits Dominik, Horváth Rajmund és Szijjártó Ármin képviselte akadémiánkat, de Debreceni Zalán, Illés Bence, Doktorics Áron, Tóth Milán, Kiss Bence, Medgyes Zoltán, Szekér Ádám, valamint Kállai Kevin is korábban Illéses volt. Természetesen ott volt a teszteken a Haliban 17 éve bemutatkozó válogatott hálóőr, az Illés Akadémia kapusedzője, Rózsa Dániel is.

A 21 mezőnyjátékos és 2 kapus a hét első két napján vesz majd részt a vizsgálatokon, szerdán délelőtt 10 órakor pedig következik az első foglalkozás, melyet az új vezetőedző, Németh Szabolcs tart majd.

Izgatottan és bizakodóan várom a közös munkát a srácokkal. Remélem, hogy sikerül egy olyan jó közösséget kialakítanunk, amely később a játékával meg tudja majd örvendeztetni a szombathelyi szurkolókat. Nagy előny, hogy korábban több játékossal is dolgoztam együtt. Ez első sorban a jelenlegi, illetve a volt akadémistákra igaz. Mindkét fél tudja, hogy a másiktól mire számíthat, mit várhat el. Természetesen számítok majd a fiatalokra, de a helyes arányt meg kell találni a csapaton belül, mert csak velük nem lehetnénk sikeresek. Azt ígérhetem, hogy mindig azok játszanak majd a csapatunkban, akik koruktól függetlenül a legjobb formában vannak

– adott egy kis betekintést a céljaiba a Szombathelyi Haladás új vezetőedzője, aki egyértelműen az NB II-es tabellán az első nyolc közé szeretné vezetni a gárdát. Ebben Sipos Norbert másod-, míg Jakab Csaba kapusedzőként lesz a segítségére. Gusztafik Ádám pedig a játékosok erőnlétéért lesz felelős.

Természetesen nem végleges a keretünk, már csak azért sem, mivel szinte minden csapatrészbe tervezünk erősítést. Nyilván kell egy harmadik kapus, de belső védőre, irányító középpályásra és centerre is szükségünk van. Jönnek majd próbajátékosok, és lesznek távozók is. A terv, hogy a rajtra 22 mezőnyjátékos és 3 kapus alkossa a keretünket. Amúgy tavaly a fiatalok játékperceit tekintve dobogósok voltunk, egyértelmű, hogy a jövőben is számítunk rájuk

– fogalmazott Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója.

A csapat felkészülése a tervek szerint héthetes lesz majd. Természetes edzőmérkőzések is szerepelnek majd a programban, többek között az ősi rivális Zalaegerszeg ellen is.