U 15 válogatott is elkezdi…:Grabant Bence és Molnár Dániel a keretben.

2011.04.11-10.00-kor találkozik az U 15-s korosztályos válogatott,mely Szlovéniával játszik kettõ felkészülési mérkõzést.

Odranci:04.12. 16.30,

Lenti:     04.14.  11.00

A keretben két ‘Illés”fiú kapott helyet.A támadó Grabant Bence és a kapus Molnár Dániel.

Grabant Bence

Érkezett:UFC Nagykanizsa

Molnár Dániel

Érkezett:Répcelak SE

 

U15-ös válogatott: határmenti mérkõzések Szlovénia ellen

A magyar U15-ös válogatott kedden és csütörtökön a szlovén korosztályos csapat ellen játszik felkészülési mérkõzést.

 

Az U15-ös korosztály tavaly októberben szerepelt legutóbb nemzetközi mérkõzéseken, akkor a szlovákok ellen mindkétszer döntetlent értek el a fiatalok. Idén januárban a bõvebb keret Telkiben vett részt összetartáson, a héten pedig újabb feladat vár a Pisont István vezette gárdára: kedden a szlovéniai Adorjánfalván mérkõzik meg a házigazdákkal, majd csütörtökön a határ innensõ oldalán, Lentiben találkozik egymással a két csapat.

 

– A januári összetartáson megnéztük azokat a futballistákat, akikkel a bõvebb keretben számolunk, most egy kisebb létszámú keretet hívtunk össze – mondta az mlsz.hu-nak Pisont István. – Mivel ebben a korban rendkívül gyorsan változnak a futballisták, magam is kíváncsian várom, milyen teljesítményre lesznek képesek a mérkõzéseken. Jelenleg a csapatépítés a legfontosabb feladat, hogy megtaláljuk azokat a játékosokat, akik a jövõben a válogatott gerincét alkothatják. Bõven van idõnk az építkezésre, de már most is elmondható, hogy erõs keretünk van, és reményeim szerint a futballisták fejlõdésével az elõttünk álló idõszakban tovább javul a csapatunk.

 

Az U15-ös válogatott kerete:

 

Kapusok:

Ordasi Gergõ (Ferencvárosi TC)

Molnár Dániel (Szombathelyi Haladás-Illés Akadémia)

 

Védõk:

Lakatos István (Ferencvárosi TC)

Bíró Tamás (Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémia)

Koronczi Bence (Videoton FC-Puskás Akadémia)

Molnár Milán (Gyõri ETO)

Spandler Csaba (Videoton FC-Puskás Akadémia)

Baglyas Mátyás (Vasas)

Illés Dávid (DVSC)

Barna Szabolcs (DVSC)

 

Középpályások:

Gálfy László (Vasas)

Jakab Richárd (Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémia)

Vida Máté (Vasas)

Csicsek Levente (DVSC)

 

Támadók:

Nagy Máté (Videoton FC-Puskás Akadémia)

Molnár Tamás (Videoton FC-Puskás Akadémia)

Takács Krisztofer (Vasas)

Zsótér Donát (Videoton FC-Puskás Akadémia)

Magyar Bence (Airnergy)

Grabant Bence (Szombathelyi Haladás-Illés Akadémia)

 

Csatárok:

Mayer Milán (Gyõri ETO)

Németh Erik (Videoton FC-Puskás Akadémia)

A válogatott programja:

Április 12., kedd, 16 óra
Szlovénia – Magyarország, Adorjánfalva
 

Április 14., csütörtök, 11 óra
Magyarország – Szlovénia, Lenti

 

2011. 04. 12.

Kétgólos vereség Szlovéniában

U15-ös válogatottunk kedden délután lejátszotta elsõ határmenti felkészülési mérkõzését a szlovén korosztályos csapat ellen.

 A két válogatott elsõ mérkõzésére a szlovéniai Adorjánfalván került sor. Pisont István szövetségi edzõ az Ordasi Gergõ – Bíró Tamás, Koronczi Bence, Spandler Csaba (Molnár Milán, 16.), Barna Szabolcs – Jakab Richárd (Mayer Milán, 65.), Csicsek Levente – Nagy Máté, Zsótér Donát, Molnár Tamás (Grabant Bence, 77.) – Németh Erik (Gálfy László, 70.) összetételû együttest szerepeltette a találkozón.

 A mérkõzés elsõ félidejében a szlovénok birtokolták többet a labdát, válogatottunk azonban fegyelmezetten, masszívan védekezett. A házigazdák közelebb jártak a gólszerzéshez, egy büntetõt is kihagytak, ezzel együtt a magyar csapat elõtt is adódott egy-két nagy lehetõség, a befejezések azonban nem voltak kellõen pontosak.

 A második félidõ rendkívül rosszul kezdõdött a mieink számára, középkezdésünk után néhány másodperccel a hazaiak megszerezték a labdát, és kihasználva védelmünk figyelmetlenségét, belõtték vezetõ találatukat. A folytatásban változott a játék képe, a magyar válogatott támadott többet, ám a játékrész felénél ismét a szlovénok szereztek gólt, ezúttal egy szögletet követõen. Bár együttesünk mindent megtett a szépítés érdekében, az eredmény már nem változott, Szlovénia 2-0-ra gyõzött. A két válogatott csütörtökön, 11 órától Lentiben ismét megmérkõzik egymással.

 – Két ellentétes félidõt láthattunk, az elsõben jól láttuk el védekezõ feladatainkat, míg a másodikban támadásban teljesítettünk jobban – mondta Pisont István a lefújás után. – A mérkõzés nagy részében kiegyenlített volt a játék, nagy volt a küzdelem, és az iram is igen magas volt. Az elsõ félidõben kevesebb, a másodikban több helyzetünk volt, tanulságként elmondható, hogy a támadó harmadban nyugodtabbnak kell lennünk, mert a kapkodás miatt gyakori volt a pontatlanság a játékunkban. A vereség ellenére dicséret illeti a játékosokat, mindent tõlük megtettek a pályán, mindannyian nagyon várjuk a csütörtöki visszavágót.

 2011. 04. 14.

Szoros meccsen vereség Szlovéniától

A magyar U15-ös válogatott lejátszotta második határmenti mérkõzését is a szlovén korosztályos csapat ellen, a Lentiben megrendezett összecsapáson a vendégek 2-1-re gyõztek.

 

A keddi, szlovéniai vereség után Pisont István szövetségi edzõ alaposan megváltoztatta a kezdõcsapatot a visszavágóra, a szakmai stáb célja ugyanis eredetileg is az volt, hogy a keret minden tagjának megadja a lehetõséget a bizonyításra a két találkozó alatt.

Válogatottunk ezúttal a Molnár Dániel – Lakatos István, Molnár Milán, Baglyas Mátyás, Illés Dávid (Barna Szabolcs, 57.), Gálfy László (Csicsek Levente, 57.), Vida Máté (Zsótér Donát, 41.) – Grabant Bence (Nagy Máté, 57.), Takács Krisztofer (Németh Erik, 65.), Magyar Bence (Molnár Tamás, 57.) – Mayer Milán összeállításban szerepelt a mérkõzésen.

Az elsõ félidõben kevés helyzet adódott a csapatok elõtt, jellemzõen a mezõnyjáték dominált, a szlovénok azonban gólra váltották egyik lehetõségüket, és megszerezték a vezetést. A második félidõben Pisont István több poszton is cserélt, és ez részben meghozta az eredményét, ebben a periódusban jóval többet támadtunk, megvolt az esély az egyenlítésre. Mégis a szlovénok szereztek gólt, egy saját térfélen történt labdaeladást követõen a vendég támadók kihasználták az adódó ziccert. A 75. percben Molnár Milán góljával sikerült megszerezni a szépítõ találatot, de a hátralévõ néhány perc már nem volt elég az egyenlítéshez, Szlovénia 2-1-es gyõzelmet aratott.

– A hétfõi meccshez képest teljesen kicserélõdött csapattal vágtunk neki a találkozónak, mert szerettünk volna minden meghívott játékosnak lehetõséget adni a szereplésre – értékelt a lefújás után Pisont István. – Az elsõ félidõ nem alakult rosszul, az alapfeladatokat hellyel-közzel jól oldottuk meg. Voltak jobb momentumaink, ezzel együtt néhány pontatlanság is becsúszott a játékba. Látszott, hogy még nincs meg a kellõ összeszokottság és összehangoltság a futballisták között, de nem játszottunk rosszabbul, mint a szlovénok, akik szinte helyzet nélkül lõttek egy gólt a szünet elõtt. A második félidõben javult a teljesítményünk, gyorsabb, dinamikusabb lett a játékunk, de egy eladott labdából újabb gólt kaptunk, míg a mi helyzeteink egy kivételével kimaradtak. Egyenlõ erõk küzdelmét láthattuk a pályán, úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget, a vendégek jó helyzetkihasználásuknak köszönhetik a sikert. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján azt mondhatom, hogy szép jövõ várhat a keret tagjaira, de sok közös munkára van szükség ahhoz, hogy beérjen a korosztály.