U 19-s válogatott Izraelbe utazó keretében négy “Illéses”kapott helyet.Kovács István,Skriba Máté ,Gyurján Bence és Nagy Bálint

Április 9-14 között Izraelben szerepel az U 19 korosztályos magyar válogatott.Kovács István és Skriba Máté utazik a csapattal.Gyurján Bence biztonsági tartalék.

   
   

 

2011. 04. 11.

A hajrában lõtt góllal gyõzött Izrael

U19-es válogatottunk hétfõn lejátszotta elsõ izraeli felkészülési mérkõzését. Az összecsapáson Szepessy László együttese a 93. percben kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdáktól.

 

Szepessy László az Ambrusics Róbert – Szolnoki Roland, Oláh Máté, Kelemen Dávid, Farkas Norbert – Skriba Máté (Tóth Lajos, 63.), Windecker József, Batizi-Pócsi Balázs (Kovács István, 84.), Gyurján Bence (Ponczók Csaba, 70.) – Bacsa Patrik (Zamostny Balázs, 63.), Elek Bence (Ugrai Roland, 46.) összeállításban szerepeltette együttesét.

A hazaiak kezdték jobban a mérkõzést, s a 12. percben megszerezték a vezetést is. A folytatásban kiegyenlítetté vált a találkozó, a mieink elõtt is adódtak lehetõségek, de a szünetig csak kapufáig jutott válogatottunk. A fordulás után azonban gyorsan jött az egyenlítõ találat, Skriba Máté 11-esbõl volt eredményes. A hajrában az izraeliek mezõnyfölényre tettek szert, és a meccs utolsó pillanataiban, a 93. percben megszerezték a gyõztes találatot is.

– Tanulságos meccset játszottunk egy nagyon jó ellenféllel szemben – nyilatkozta Szepessy László a találkozó után. – Szokatlan ritmusú mérkõzés volt, amelyen még a körülményekkel is ismerkedni kellett, hiszen egy nappal a megérkezés után, közel harmincfokos hõségben léptünk pályára. El kell ismerni, hogy a hazaiaknak több helyzetük volt, ezért az utolsó pillanatokban nem érdemtelenül szerezték meg a gyõztes találatot.
 

2011.04.11 

 

Jó játékkal döntetlen Izraelben

A május végén kezdõdõ Európa-bajnoki selejtezõ elitkörre készülõ U19-es válogatottunk szerdán lejátszotta második izraeli felkészülési mérkõzését is, Szepessy László együttese 1-1-es döntetlent játszott a házigazdákkal.

 Szepessy László szövetségi edzõ ezúttal a Nacsa Péter – Szolnoki Roland, Nagy Bálint, Kelemen Dávid (Elek Bence, 85.), Farkas Norbert (Oláh Máté, 85.) – Skriba Máté (Gyurján Bence, 72.), Windecker József, Kovács István (Batizi-Pócsi Balázs, 85.), Ponczók Csaba – Bacsa Patrik (Tóth Lajos, 54.), Zamostny Balázs (Ugrai Roland 54.) összetételû együttest küldte pályára.

 Már az elsõ félidõben is a mieink elõtt adódtak veszélyesebb helyzetek, legközelebb Ponczók Csaba járt a gólszerzéshez, középpályásunk egy pontos akció végén a kapufát találta el. A félidõ utolsó pillanataiban mégis Izrael szerzett vezetést, a házigazdák egy szélrõl érkezõ beadást követõen közelrõl találtak a kapuba. A fordulás után helyenként nyomasztó volt a magyar fölény, az izraeliek nem jutottak el a kapunkig sem, s a 65. percben megszületett a megérdemelt egyenlítõ találat: Kovács István futott el a jobb szélen, beadására Ugrai Roland érkezett jó ütemben, és közelrõl a kapuba passzolt. A 75. percben Ugrai nagy helyzetben kapufát lõtt, majd a hajrában az izraeliek 10 fõre fogyatkoztak, egyik játékosuk ütésért kapott piros lapot. A gyõztes gólt végül a jelentõs fölény ellenére sem sikerült megszereznie csapatunknak, a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget. A hétfõi 2-1-es vereség után a magyar válogatott jóval közelebb állt a gyõzelemhez, mint a szintén Eb-elitkörös Izrael.

– Sokkal pozitívabb volt a játék képe, mint a hétfõi mérkõzésen, több helyzetünk volt, mint a hazaiaknak, közelebb álltunk a gyõzelemhez – értékelt a lefújás után Szepessy László. – Ponczók és Kovács beállásával feljavult az összjátékunk, támadásban jól teljesítettünk, sajnos a második félidõben több hatalmas helyzetet is kihagytunk, ezért nem sikerült megnyernünk a mérkõzést. Tanulságos meccseket játszottunk, melyek után elmondhatjuk, hogy fel tudtuk venni az ellenfél diktálta ritmust, ami várhatóan az Eb-elitkör ritmusa is lesz egyben.

 Válogatottunk május közepén, Finnországban játssza le utolsó felkészülési mérkõzéseit, majd a hónap végén kezdetét veszi a törökországi selejtezõ elitkör, a mieink ellenfelei a házigazda törökök mellett a németek és a macedónok lesznek.