Túl sok volt az egyéni hiba

Túl sok volt az egyéni hiba

Hiába nyújtott összességében jó teljesítményt U13-as csapatunk Bécsben, a komoly bakik miatt 5–2-es vereség lett a mérkőzés vége.

FK Austria Wien U13 – Illés Akadémia U13 5–2 (2–1)
Illés Aka. U14.:
Schepanski – Németh B., Orbán, Székely, Szalma – Molnár B., Magadics, Módly – Mihók, Szabó B., Angler. Cserék: Hajba – Dörnyei, Bock, Dobovánszky. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Mihók (38., 1–1), Módly (70., 5–2)

Az osztrákok ellen 2×40 perces mérkőzést játszott U13-as csapatunk, még pedig 10+1-es felállásban, nagy pályán. A meccs első periódusában ugyan a hazaiak játszottak fölényben, de ez egyértelműen meddőnek bizonyult. Aztán a 23. percben egy pontrúgás után megszerezték a vezetést a bécsiek. Erre Szűcs János tanítványai a 38. minutumban tudtak válaszolni, amikor Mihók Martin lőtt a házigazdák kapujába. Sajnos a félidő utolsó pillanataiban egy egyéni hibát kihasználva ismét előnybe kerültek a házigazdák.

A 2–1-es állásról induló második játékrészt két gyors Austria-gól vezette be, így pedig már 4–1 volt oda. Nem sokkal később egy hatalmas hibánkat kihasználva újabb találatot értek el a hazaiak, akik 5–1-re alakították az állást. A 70. percben Módly Samu szerzett gólt, amivel be is állította az 5–2-es végeredményt.

Egy jó ellenféllel találkoztunk. Megpróbáltuk a technikai és fizikális fölényüket szervezettséggel kompenzálni. Taktikailag sok mindent tudtunk gyakorolni, főleg a védekezést a középső zónában. Ez több-kevésbé jól is nézett ki. Azt gondolom, hogy nyár óta sokat léptünk előre. A második félidő derekától talán még fölényben is voltunk. Jól kombináltunk, többet volt nálunk a labda, helyzeteink is voltak. A játék képe alapján az 5–2-es eredmény túlzottnak mondható. Sajnos sok gólt kaptunk egyéni hibából. A lényeg, hogy látom a srácoknál a fejlődést, így elégedett voltam

– értékelte a meccset Szűcs János vezetőedző.