Kupabúcsú emelt fővel

Kupabúcsú emelt fővel

Bolla Gergő kezdett, Nyíri Vince betalált!

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában hazai környezetben lépett pályára a Szombathelyi Haladás. Michal Hipp a Mursits – Simut, Bolla, Devecseri, Doktorics – Hursán, Tóth M. – Nyíri, Sipos, Derekas – Molnár R. összetételű Halit küldte pályára, azaz Mursits Roland, Simut Mario Lucas, Bolla Gergő, Dokorics Áron, Tóth Máté és Nyíri Vince személyében hat korábbi Illés Akadémia-nevelés szerepelt a kezdőben. A padon – többek között – Rácz Barnabás és Tarján Patrik vártak az esetleges pályára lépésre. A vendégeknél Tamás Krisztiánt a cserék közé jelölte Thomas Courts vezetőedző.

A mai volt az első hivatalos mérkőzése Bolla Gergőnek – eddig egy alkalommal, a stadionavatón szerepelt a Haladásban. A találkozón bátran kezdtek a vasiak, ám a 10. percben akcióból, majd a 14. percben szögletből is gólt szereztek a vendégek, így hamar 0–2 szerepelt az eredményjelző-táblán. Mindez nem szegte a mieink kedvét, ezek után is igyekeztünk, lesgólig is jutottunk. Felvállaltuk az egy:egy elleni szituációkat, és remekbeszabott akció végén sikerült is szépíteni. Molnár Rajmund balról vezette keresztbe a labdát a 16-os vonalán, majd Tóth Mátéhoz passzolt, aki remekül tálalt Nyíri Vince elé, ő pedig jobbal nagy gólt ragasztott Tujvel kapujának jobb sarkába, 1–2, ismét nyílttá vált a párharc.

Az 52. percben Tamás Krisztián érkezett a pályára a Honvédban – azaz már hét korábbi Illés Akadémia-játékos játszott a Haladás Sportkomplexum gyepén. A 69. percben megfogyatkoztak a kispestiek, nálunk pedig a hajrára beállt Rácz Barnabás is: a helyzetek a Haladás előtt adódtak, ám vagy nem találtunk kaput, vagy védett a vendégek hálóőre, így nagy csatában a Honvéd jutott az MK legjobb 16 csapata közé.