Férfias, kemény küzdelem volt

Férfias, kemény küzdelem volt

A második félidőben szerzett két góljának köszönhetően 2–0-ra győzte le az Austria Wien korosztályos csapata Akadémiánk határozottan jól teljesítő U14-es együttesét.

Austria Wien U14 – Illés Akadémia U14 2–0 (0–0)
Illés Aka. U14.:
Rapali – Angler J., Szakály, Nyári, Tóth D. – Hideg, Mihály, Papp M. – Horváth Á., Sánta, Kiss-Szécsényi. Cserék: Grádvohl, Hányi, Moldován, Laczó, Tasnádi Zs., Bosnyák Bence, Mórocz, Axnix. Vezetőedző: Nagy László.

Egy kifejezetten szűk, rövid pályán rendezték meg az osztrákok a mérkőzést, aminek ráadásul eléggé mély volt a talaja. A meccs elején ehhez valamivel a hazaiak alkalmazkodtak jobban, akik agresszív játékkal próbálták megzavarni a mieinket. Aztán szép lassan Nagy László tanítványai is belejöttek, és így kemény, férfias küzdelem alakult ki. Helyzetek itt is, ott is adódtak, de gól nem született az első félidőben. Ennek ellenére mindkét edző elégedett lehetett csapatának teljesítményével.

A második játékrész elején akadémistáink veszélyeztettek inkább: Sánta Richárd a kapufát találta el, míg Horváth Ármin szabályosnak tűnő gólját a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A 60. percben aztán nyolcat cseréltünk, és mire mindenki megtalálta a helyét, felvette a ritmust, már 2–0-ra vezettek a hazaiak. Ezzel pedig lényegében el is döntötték a találkozót.

Összességében a látottakkal elégedett vagyok. Nagyon jó meccset játszottunk egy erős csapattal. Férfias küzdelem volt, helyzetekkel mindkét fél előtt. Az osztrák szakemberek megdicsérték a mieinket a végén. Nagyon hasznos összecsapás volt. Büszke vagyok a csapatra, mert mentalításban végig, míg játékban a meccs nagy részében azt nyújtották, ami elvárható tőlük. Külön öröm számunkra, hogy Hányi Dávidot ismét a pályán láthattuk

– fogalmazott Nagy László vezetőedző.