Tükörsima győzelmet aratott a Haladás

Tükörsima győzelmet aratott a Haladás

Öt Illés Akadémia-játékos lépett pályára a vasiaknál.

A Merkantil Bank Liga utolsó „őszi” fordulóját rendezték meg ezen a vasárnapon: a Haladás Csákvárra látogatott. Michal Hipp nem változtatott, azaz a Diósgyőrben diadalmaskodó csapatát küldte ki az erdőszéli játéktérre. A Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus – Csernik, Rácz, Derekas, Doktorics – Molnár R. összeállítású tizenegy azt jelentette, hogy az Illés Akadémia egyéni képző edzője, Bosnjak Predrag mellett Simut Mario Lucas, Rácz Barnabás és Doktorics Áron, mint korábbi növendékünk képviselte utánpótlás-nevelő centrumunkat. A padon – többek között – Mursits Roland, Tóth Máté, Horváth Rajmund és Nyíri Vince vártak bevetésre.

A viharos erejű szélben és nagy hidegben megrendezett találkozó első nagy helyzete a hazaiak előtt adódott, ám Verpecz István remekül hárított. Innentől kezdve aztán az történt a pályán, amit a Haladás akart. A tábora által végig űzött-hajtott zöld-fehérek szebbnél szebb támadásokat vezettek, helyzetek sokaságát alakították ki, és az első félidő hajrájában meg is szerezték a vezetést. Rácz Barnabás passzát Csernik Kornél vette át a 16-oson belül és egy csel után klasszis mozdulattal tekert a hazaiak kapujának bal felső sarkába, 0–1.

Szünet után hamar kettőre nőtt a Hali-előny. Simut Mario Lucas a saját harmincasán szerzett labdával meglódult a jobb oldalon, középreadását Csernik Kornél tette Rácz Barnabás elé, akit felrúgtak a büntetőterületen belül, 11-es. A labda mögé a sértett állt és jobbal a jobb alsóba lőtt, 0–2. A gól után sem hagyott alább a Hali lendülete, nem az eredmény tartására, hanem inkább növelésére törekedett a csapat. A hajrában Horváth Rajmund és Nyíri Vince is lehetőséget kapott. Újabb gól azonban nem született, így Michal Hipp együttese 2–0-ra győzött, és fellépett a tabella ötödik helyére.