A maximalizmus viszi előre a gyerkőcöket

A maximalizmus viszi előre a gyerkőcöket

Egyetlen vereség mellett ötször nyert U11-es csapatunk a Főnix Kupán, ám így is „csak” a hetedik helyre futott be.

A kisebb korosztályok után ezúttal az U11-es csapatok számára rendezték meg Székesfehérváron a Főnix Kupa küzdelmeit. Akadémiánkat a Sóvári Dávid, Pálla Norbert – Babos Kolos, Pető-Takács Botond, Szukics Alex, Fazekas Bruno, Német Ádám, Károlyi Levente, Török Balázs, Varga Vince Lőrinc, Rajtosics Marcell és Lengyel Ágoston alkotta keret képviselte. Biegner Dániel tanítványai a B-csoportba kaptak besorolást, ahol 5+1-es felállásban játszottak négy, egyenként 13-13 perces mérkőzést. A mieink a Gyirmót elleni 0–0-val kezdtek, majd egy 4–0-s vereség következett a Mészöly Focisuli gárdájától. Ezt követően viszont elkapták a fonalat akadémistáink és előbb 1–0-ra verték a Budapest Honvédot, majd a Hegyvidéki SE együttesét 3–2-re. Így hét pontot gyűjtve rosszabb gólkülönbséggel a csoport harmadik helyén végeztek és az Ezüst Ágon folytathatták.

Ott aztán három remek siker következett: a Soroksárt 1–0-ra, a Kaposvárt 3–1-re, végül a Hegyvidéket 3–0-ra győzte le Biegner Dániel legénysége, így pedig az Ezüst Ágat megnyerve összesítésben a hetedik helyen végzett.

Elég érdekes volt a mai torna, mert nagyon kis területen zajlott a játék. Így főleg a párharcok domináltak, az egy az egy elleni játék. Nagyon nehéz volt gólt szerezni. A palánk viszont gyorsította a játékot. Elég nehezen alkalmazkodtunk a körülményekhez: a Gyirmót és a Mészöly Focisuli ellen is gólképtelennek bizonyultunk. Pedig lehetőségeink azért voltak. Utána viszont felvettük a ritmust és olyan mentalitással játszottunk, ami azt eredményezte, hogy dominálni tudtunk. Ettől fogva pedig valamennyi ellenfelünket felül tudtuk múlni. A játékosok nem felhőtlenül boldogok, mert egyetlen vereséggel csak a hetedik helyet tudtuk elérni. Ez azért fájó nekik. Ám én úgy gondolom, hogy ez a maximalizmus és győztes mentalitás szükséges a további fejlődésükhöz. Én is örültem volna, ha picit több szerencsénk van, mert jó lett volna az Arany Ágra kerülni és olyan csapatokkal játszani, mint mondjuk az MTK, a Kecskemét, avagy ismét megmérkőzni a Mészöly Focisulival

– összegezte a torna tapasztalatait Biegner Dániel, aki a jövő szombaton még egy ausztriai tornára utazik tanítványaival.