Továbbra is remek formában van U13-as csapatunk

Továbbra is remek formában van U13-as csapatunk

Szűk egy hét leforgása alatt harmadik győzelmüket aratták Szűcs János és Faggyas Milán tanítványai.

ZTE FC U13 – Illés Akadémia U13 2–3 (0–0, 0–0, 1–2, 1–1)
Illés Aka. U13:
Schepanski – Bock, Orbán, Molnár B., Szalma – Lakatos, Magadics, Módly – Szabó B. Cserék: Hajba – Németh B., Reiber, Angler B., Székely. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők:
Németh B. (49., 0–1), Orbán (60., 1–2), Szabó B. (64., 1–3)

Rögtön a találkozó első pillanataitól kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést ifjú akadémistáink, akik végig dominálni tudtak az első két negyedben. Ez helyzeteket is hozott magával, ám Lakatos Krisztián, Módly Samu és Szabó Botond sem talált be ezekből a ziccerekből. Így pedig a félidőben 0–0-ra álltak a csapatok.

Térfélcserét követően viszont már megszereztük a vezetést: a 49. percben egy szépen felépített akció végén Angler Benett játszott össze Németh Barnabással és utóbbi gyönyörű lövést küldött a hosszú felsőbe. Ezt követően is a mieink maradtak támadásban, ám az 56. minutumban, mondhatni teljesen váratlanul, egyenlítettek a hazaiak. Viszont nem sokáig örülhettek, ugyanis az etap zárásaként Molnár Barnabás szögletét Orbán Roland bólintotta a hálóba, ezzel 2–1-re alakítva az állást.

Az utolsó negyed elején Szabó Botond zárta le a lényegi kérdéseket: egy labdaszerzést követően Módly Samutól kapott forintos labdát és centerünk higgadtan értékesítette a ziccert. A 3–1-es vezetésünk ellenére is támadásban maradtunk, de már „csak” helyzetekig, kapufáig jutottunk. A ZTE viszont a 77. percben kihasznált egy védekezési hibánkat és beállította a 3–2-es végeredményt.

Három mérkőzésünk volt hat nap alatt, de ennek ellenére ez nem látszott a csapatunkon, ugyanis mindhármat domináns játékkal nyertük meg. Megjegyezném, hogy mi nem a hangzatos nyilatkozatokban hiszünk, hanem az elvégzett munkában. Ez pedig mind a csapat játékában, mind pedig az egyéniségek fejlődésében visszaköszön. Folyamatosan lépünk előre. Célunk pedig az, hogy minőségi játékosokat neveljünk a magyar labdarúgás számára. Amúgy rendkívül elégedett vagyok ma is a srácokkal, mert egy szimpatikus, focizni akaró ellenféllel szemben is minőségi teljesítményt nyújtottunk a stílusjegyeink betartása mellett. Érvényesült a játékunk, végig nyomást tudtunk gyakorolni a hazaiakra. Sok helyzetet dolgoztunk ki. Örülök a három szerzett gólnak, a két kapottnak viszont nem, mert megint hatalmas egyéni hibák előzték meg őket. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, nagy dicséret jár a fiúknak az egész heti teljesítményükért. Gratulálnék az ellenfélnek is, mert nagyon sok ügyes gyerkőcöt láttam a csapatukban. Persze a miénkben is

– értékelt picit bővebben Szűcs János vezetőedző.