Nem született gól az U12-esek meccsén

Nem született gól az U12-esek meccsén

Ritka eredmény.

Zalaegerszegi TE FC U12 – Illés Akadémia U12 0–0
Illés Aka. U12: Dudás – Novák, Molnár B., Hányi B., Lajos – Németh L., Majlinger, Tóth N. – Lengyel Á. Cserék: Kovács V. – Boda, Baranyi, Németh N. Vezetőedző: Tóth Zsolt.

Jó formában várta a szomszédvári rangadót Tóth Zsolt és Hujber Gábor együttese. A zöld-fehérek mindhárom tavaszi találkozójukat megnyerték. A zalaiak győztek Gyirmóton (2–1) és megverték a Királyt is (3–1), ám a múlt hétvégén Mosonmagyaróváron 1–0-ra kikaptak.

A meccs elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Lajos Patrik életerős szabadrúgása éppen csak elkerülte a kaput. A mieink folyamatosan rést szerettek volna találni a masszív hazai védelmen, ám jól zárt a zalai retesz. Sőt, a 18. percben ziccerbe kerültek a hazaiak, ám Dudás Noel bravúrral hárított.

A második etapban egy remek Hányi Bálint–Novák Bence-összjáték után a centerezésről éppen csak lemaradtunk. Ezt követően mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A térfélcsere után nem sokkal egy kimondott szép akciót vezettünk: Hányi Bálint, Lengyel Ágoston, Németh Levente volt a labda útja: utóbbi lövése centikkel ment mellé. A középpályán folyt a játék, majd egy kék-fehér támadás végén a kapufa segített ki bennünket. Gólt érdemelt volna az a Németh Levente–Boda Zétény-akció, aminek végén Lengyel Ágoston érkezett, ám ez a kísérlet is pár centit tévesztett. Az utolsó percekben is megvolt a lehetőségünk a gólt szerzésre, de Lengyel Ágó fejesét fogta a hazai kapus.

A nagy helyzetek alapján talán igazságosnak mondható eredmény született.

Olyan dologgal találkoztak a srácok, amivel korábban még nem: hat nap alatt három bajnoki meccset játszottak le, emellett pedig még diákolimpia is szerepelt a programjukban. A terhelés meg is látszódott rajtuk, főleg a mai találkozó első periódusában. Megvoltak a helyzeteink, hogy eldöntsük, de voltak lehetőségeik ellenfelünknek is. Büszke vagyok a srácokra, hogy így lehozták ezt az erős hetet, méghozzá úgy, hogy újfent nem kaptunk gólt! Mindkét csapatnak gratulálok, jó színvonalú meccs volt a mai

– mondta Tóth Zsolt vezetőedző.