Továbbra is 100%-os hazai pályán az Illés Akadémia U17

Továbbra is 100%-os hazai pályán az Illés Akadémia U17

Nyolc forduló alatt tíz gólnál jár már Katona István!

Illés Akadémia U17 – Paksi FC U17 4–0 (3–0)
Illés Aka. U17:
Kostyák – Kopácsi B. (Lehel, 85.), Bodrogi, Stefanich, Deme – Bolla B., Kopácsi Á., Horváth A. (Csörnyei, 77.) – Baján (Bonchis, 81.), Katona (Takács-Földes, 77.), Wolf (Horváth B., 81.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Kopácsi B. (13., 1–0), Katona (31., 2–0; 44., 3–0), Kopácsi Á. (53., 4–0)

A hét forduló után tabellamásodik Paks érkezett az Illés Akadémiára: a mi célunk nem volt más, mint a negyedik hazai találkozón a negyedik győzelmünket begyűjteni. Ennek megfelelően is álltunk a meccshez! A 13. percben szereztük meg a vezetést: egy bal oldali akció végén Kopácsi Áron középre tette a labdát, amit Katona István lépett át, Kopácsi Balázs pedig egy csel után szépen lőtt a kapu jobb felső sarkába, 1–0. Kopácsi Áron az első félóra végén is remekelt: a bal oldalról elindulva négy védőt is becsapott, gurítását pedig Katona István 11-es pontról a kapu közepébe vágta, 2–0. Szenzációs volt Áron cselsorozata a gól előtt! A 35. percben Bolla Bálint remek indítását a kicsit kisodródó Katona István tette kapura, ám a vendégkapus óriásit nyújtózva kapufára ütötte, a kipattanót Bolla tette vissza kapura, de ezt is, sőt Wolf próbálkozását is kitenyerelte a hálóőr, majd a gólvonalra visszaérő védők vágták ki a mezőnybe a labdát. A Kopácsi Áron–Katona István-kapcsolat az első félidő utolsó percében is kiválóan működött: Kostyák Rajmund remekül látta meg, hogy Kopácsi Áron a saját térfelének közepén kéri labdát. Ő lefordult a védőjéről, majd jobb külsővel mintaszerűen indította Katona István, aki a kapust is kicselezve az ötös bal sarkáról lőtt a kapuba, 3–0!

Rögtön lehetőséggel nyitottuk a második játékrészt: Katona István csinált meg egy jó cselt a 16-oson belül, visszagurítását Bolla Bálint ballal lőtte le, de lábbal hárítani tudott a paksi hálóőr. Az 53. percben egy előrevágott labdára feleslegesen futott ki a paksi kapus, Wolf Gergő elvette előle a labdát, Kopácsi Áronhoz játszott, aki a visszarohanó védő mellett higgadtan gurított 17 méterről a kapu jobb sarkába, 4–0. Legközelebb a gólhoz a 76. percben jártak a Duna-partiak: az alapvonal közeléből járt nekik szabadrúgás, az éles lövést Kostyák Rajmund a kapufára tolta, utána pedig üggyel-bajjal, de tisztázni tudtunk.

A mieink teljesen megérdemelten győztek – ilyen arányban is, és továbbra is 100%-os teljesítménnyel bírnak Bodrogi Bencéék hazai környezetben!

Nagyon jó első félidő játékot mutattunk be – ez gólokban is megmutatkozott. Igazán tetszett, hogy látszott: élvezik a srácok a futballt. Előre játszottunk, eredményesek is voltunk. Szünet után kevesebb lehetőség adódott – hiszen az első 45 percben komoly teljesítményt nyújtottunk. Csapatszinten remekeltünk, ez volt a három pont kulcsa

– mondta Kovács László, az Illés Akadémia U17 vezetőedzője.